Tsatsiki

Nyt on tullut muutaman kerran tehtyä ihanaa tsatsikia, siitä tulee jotenkin kesäinen mieli. Kun kerran sitä valmistaa, huomaa, miten nopeasti ja helposti homma hoituu, vaikka toisin luulisi.

Tsatsiki

  • kaksi kasvihuonekurkkua tai enemmän avomaankurkkuja
  • 2 – 3 valkosipulinkynttä
  • turkkilaista jugrttia (meillä Arla, 300 g)
  • noin teelusikallinen juoksevaa hunajaa
  • vajaa ½ tl suolaa
  • muutama pieni mintun lehti silputtuna

Raasta kurkku, meillä tein sen ihan tavallisella raastimella käsin. Näin pieni määrä sujuu nopsaan ilman koneitakin! Laita kurkkuraaste ja siihen sekoitettu suola siivilään valumaan, painele sitä että saat liian nesteen pois. Raasta myös kuoritut valkosipulinkynnet hienommalla terällä. Sekoita kaikki tsatsikin aineet keskenään ja jätä maustumaan ainakin muutamaksi tunniksi.

Siitä on jo pian kaksi vuotta kun juhlimme läheisten kanssa mummin ja papan seitsenkymppisiä Rodoksella. Matkan muiden ihanien muistojen joukossa

mielessä väikkyy edelleen myös se todella herkullinen tsatsiki ravintolan illallispöydässä. Ehkä tämä ei ole sen veroista, mutta ei kaukaa käy!

Kategoria(t): Kokataan - Lisäkkeet, salaatit Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s