Muutama viikko sitten päätin tehdä pitkästä aikaa ribsejä. Ulkosää ei houkutellut, siksi etsin netistä ohjetta uunissa valmistettaviin ribseihin. Täältä, klik, löysin sellaisen, jonka marinadikin tuntui herkulliselta. Ja jotta muistan ohjeen myös jatkossa, laitan sen muistiin niin kuin itse sen valmistin.
Ribs marinadi
1 dl colaa
1 dl ketsuppia
1 rkl sweet chili saucea
1 dl sokeria
1 rkl punaviinietikkaa
kolme valkosipulin kynttä
1 tl savupaprikajauhetta
ruskeaa Maizenaa tarpeen mukaan
Sekoitin pienessä kattilassa kaikki muut aineet paitsi Maizenan ja kiehautin muutaman minuutin ajan. Seos on vetistä, joten lisäsin maissitärkkelystä lusikallinen kerrallaan niin kauan, että marinadi sakeni sopivan levitettäväksi. Tämän tein jo edellisenä päivänä ja jätin seoksen kannellisessa rasiassa jääkaappiin odottelemaan.
Suolasin ribsit kevyesti edellisenä iltana. Aamulla laitoin ne öljyttyyn uunivuokaan jonne lorautin myös desin verran vettä. Sitten folio tiukasti päälle ja 150-asteiseen uuniin.
Kahden tunnin kuluttua otin uunivuuan pois ja sivelin lihat paksulla marinadilla molemmin puolin. Folio jälleen päälle ja uunniin, 150 astetta ja tunnin verran. Sitten folio pois ja vielä puoli tuntia 170 asteessa.
Niin herkullista! Nuorisokin tykkäsi kovasti.