Kevään helle helli,

lohti valkovuokot kukkaan

ja innosti meitä kasvimaata kunnostamaan. Katoimme jo syksyllä osan maasta kesannoksi, mansikkakankaan alla rikkaruohotkin tukahtuvat.

En jaksa enää hoitaa niin isoa aluetta kuin 30 vuotta sitten suunnittelin, joten tämä tapa on ihan hyvä! Lisäsimme hiukan mansikkaa toiseen reunaan ja laatikkoon tekee tytär ja pikkuväki omia kylvöksiään kesäkuun alussa.

Ensi viikolla meillä on jälleen toukosiunaus ja ajattelin, että kannattaa siivota museotalokin sitä ennen kesäkuntoon – jos joku ei ole vielä siellä käynyt ja haluaa vierailla. Kuolleita kärpäsiä oli varmaan litrakaupalla! Ja kyllä ikkunatkin hiukan kirkastuivat vaikka ulkopuolelta en niitä voinutkaan pestä. 21 ikkunaa, jossa jokaisessa oli 6-9 lasiruutua, osa puhallettua lasia ja rakenne muutenkin hauras. Huh! Pari päivää isännän kanssa siinä ahkeroitiin. Tässä kuva yläsalista. Tuossa ankkatuolissa keinui jo oma isäni lapsena.

Yhtenä iltana lähdimme jälleen korvasieniä etsimään ja ensimmäisen kerran elämässäni tosiaan löysin niitä!

Ei paljoa, ehkä litran, mutta kuitenkin.

Nyt tuli oikein korvasienihimo, täytyy jossain raossa ehtiä uusille metsälenkeille. Tuollaiselta metsätieltä niitä löytyi, samanlaisia kuin kävyt. Ei ollut helppoa huomata!

Kun tuli hellesää, aloimme seurata rantaveden liikkeitä. Aamuvarhaisella lähdin kuuntelemaan käen kukuntaa ja ihastelemaan hiirenkorvia

ja tutkimaan, missä kuuluisi loiskintaa. Isojen lahnojen selät vain vilahtelivat, kun ne kisailivat rantavedessä – niin kuin satojen vuosien aikana ennenkin. Tämä on juuri se aika vuodesta, kun tunnen erityisen voimakkaasti itseni osaksi luonnon kiertoa – esi-isien työn jatkeena. Tuolla näkyy pyörre, lahnan kiepsahduksen jäljeltä.

Kun verkot olivat olleet yhden yön järvessä, saalis oli liiankin mahtava:

Osan saimme annettua ystäville, mutta paljon isäntä perkasi pakkaseenkin. Ensimmäiset savulahnat on jo popsittu ja vastaisen varalle etsin netistä reseptejä savukalatahnoista, joita varten voimme pakastaa perattua savukalaa rasioihin. Kunhan kokeilen, laitan tännekin talteen parhaat ohjeet.

Kun vielä sain tomaatit kasvihuoneeseen, tuntui, että suurimmat kevään työt on tehty.

Nyt odotellaan maanantaita ja toukosiunausta – lämpimästi tervetuloa!

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s