Äitienpäiväviikonloppuna

saimme vieraiksi pikkuväkeä pitkästä aikaa. Oli niin paljon tekemistä, että aika kului liian nopeaan ja viikonloppu hupsahti ohi. Odotetuin homma oli vamaan varhaisperunoiden istutus, mihin pikkupiikakin nyt pääsi oikein kunnolla ensimmäisen kerran. Vuosi sitten hän vähän kokeili ja onnistuihan se jo silloinkin, mutta nyt koko istutus siirtyi nuorimmalle sukupolvelle.

Pikkurenki on vanha tekijä ja pikkuisin piika istui onnellisena Porche-vanhuksen rapakaarella niin kuin tämä puutarhamummokin vuonna 1960, silloin 11-vuotiaana.

Jospa talviperunankin istutus sattuisi sopimaan sellaiseen viikonloppuun, että he voisivat uudelleen tulla kun oli niin kivaa puuhaa.

Talviturkit heitettiin järveen kuka kuinkakin tarkkaan ja uimahallissa viimeistään kaikki pulikoivat sydeämen kyllyydestä.

Trampoliini laitettiin porukalla jälleen paikoilleen

ja sunnuntaina, äitienpäivänä, lähdimme joukolla metsälenkille korvasieniä etsimään. Niitä ei löydetty, mutta sisilisko, liitelevä haukka ja sammakonkutua löydettiin.

Tämä vanha, sortumaisillaan oleva latokin löytyi metsän keskeltä

ja hirvitorni.

Oli vielä luntakin, vaikka kotipihalta sitä ei enää löydy.

Pikkurenki oli ostanut omilla rahoillaan metallinpaljastimen joka oli kaikkien mielestä varsin mielenkiintoinen kapistus. Tuolta, nurmikolta, kaivettiin esiin rautainen aarre, niittokoneen terälappu, joka nyt on kuulemma muiden esiin kaivettujen aarteiden joukossa Tampereella. Enpäs ehtinyt ottaa kuvaa, mutta tämä minulle lähetettiin toimenpiteestä. Kiitos!

Koska on luvattu sadetta, lähdimme iltasella isännän kanssa levittämään nurmikolle lannoitteet, ottamaan talviperunan siemenet itämään ja lopuksi ehdimme vielä istuttaa daaliatkin.

Toivottavasti sinullakin oli mukava viikonloppu, hyvää äitienpäivän iltaa Riitan puutarhasta!

Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s