Lumipenkat ovat hiukan madaltuneet aurinkoisina kevätpäivinä ja pääsiäisaika on ovella.
Kaupasta tarttui mukaan härkäpaputuote, Härkis-paketti,
joten päätin kokeilla siitä munakasrullaa. Hyvää tuli, isäntä ei tainnut edes huomata, että sisällä ei ollutkaan tavanomaisesti jauhelihaa…
Munakasrulla
- 2 ½ dl gluteenittomia jauhoja tai vehnäjauhoja
- 3 munaa
- 5 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- vajaa ½ dl juoksevaa Oivariinia
Täytteeseen ruskistin tällä kertaa sipulia, lisäsin pannuun sulamaan ruohosipulituorejuustoa, reilusti mausteita (mustapippuri, pizzamauste, grillausmauste), tomaattipaloja, tomaattipyrettä ja lopuksi pieniksi pilkotut härkispalat. Härkistä voi ostaa valmiiksi maustettunakin, jolloin kannattaa miettiä muiden mausteiden määrää.
Sekoita munakaspohjan aineet keskenään ja levitä uunipellille, kevyesti voidellulle leivinpaperille. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Ripottele juustoraastetta toiselle leivinpaperille ja kumoa valmis pastos siihen. Levitä täyteseos ja rullaa. Rullan voi lämmittää ja tarjoilla myöhemminkin.
On hyvää kylmänäkin!
Joutsenien keväthuutojen kaikuessa toivotan kaikille kaunista pääsiäisviikkoa!