Taimia ja lumisadetta

Tuntuu aika toivottomalta kasvattaa tomaatintaimia, kun ulkona lumikaaos vain lisääntyy. Olen antanut periksi jäniksillekin, jotka ulottuvat verkoista huolimatta nakertamaan jopa vanhempaa omenapuuta näin pahoin. En vaan jaksa edes harmitella puutarhan tilaa.

Voimia sen sijaan saamme hiihtolenkeiltä eri järvien jäällä

vaikka pakkanen on välillä keskeyttänyt nekin ilot.

Saimme ystäviltä tuoretta kuhaa ja sekös innosti herkkuruokien valmistukseen. Tämä ateria oli kyllä tosi hyvää lähiruokaa, no oli siinä salaatissa tosin avokadoa, että aika kaukaa sekin tuli… Mutta kermaperunat olivat omasta kellarista. Hyvä ruoka, parempi mieli!

Pikkuväki kylvi tomaatit hiihtoloman alkajaisiksi (taustalla lobeliaa)

ja tänään koulin ne omiin ruukkuihinsa.

Lajikkeita oli neljä: Isoja tomaatteja tuottava aikainen Matina ja kirsikkatomaatit Gardeners Delight, Sun Chocola ja Choco Cherry. Meillä tykätään kovasti tummista suklaatomaateista ja juuri äsken huomasin, että Black Cherryn siemenpussi oli vielä kaapissa! No, nyt sitäkin on itämässä. Pitäisi olla kaikkein tummin lajike.

Kun istutan yksittäisen taimen maitotölkkiin (jonka alakulmasta olen leikannut pienen palan pois), jätän varaa mullan lisäämiseen. Varsi kasvaa vauhdilla mutta kun myöhemmin täytän purkin, asia on jälleen hoidettu. Jos kevät kuitenkin on myöhäinen enkä saa taimia ajoissa kasvihuoneeseen, ne venähtävät jälleen mutta siinä vaiheessa istutan ne makaamaan pitkin pituuttaan multaan. Parin päivän kuluttua latva on kääntynyt ylös ja varteen kasvaa lisää juuria. Aina on onnistunut hyvin!

Meillä haetaan lasikuistille keväisin iso levy työtasoksi, katosta riippuu ketjussa pitkä kasvivalo.

Samettiruusut

koulin harvakseltaan isoon muoviastiaan.

Kun ne on aika istuttaa ulos, taitan vain paakun irti. Laiskan emännän kikka toimii ihan hyvin.

Vuodet ovat tosiaan erilaisia, nyt mennään näin. Jos tuo lumimäärä sulaa nopeasti, on kyllä monessa paikassa tiedossa tulvia ja muista hankaluuksia. Toivotaan parasta!

Lopuksi vielä yksi iloinen asia: Aronioista syksyllä valmistamani likööri on talven mittaan tekeytynyt upean väriseksi eikä maussakaan ole moittimista. Skool!

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s