Gluteeniton mustikkakukko

Hiihtolomalla päätin tehdä gluteenitonta mustikkakukkoa, kun sen ohje oli näppärästi jauhopaketin kyljessä.

Tuli oikein herkullista! Viljatuotteella on tosi hyviä muitakin gluteenittomia jauhoja.

Gluteeniton mustikkakukko

  • 125 g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 tlk kermaviiliä
  • 1 tl psylliumia
  • 3 dl Viljatuotteen gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Täytteeseen sekoitetaan keskenään

  • 8 dl mustikoita
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja

Sekoita psyllium kermaviiliin, anna seistä 10 minuuttia. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää muut aineet. Levitä noin puolet taikinasta voidellun vuuan pohjalle, painele myös reunoille ja lisää päälle mustikka-sokeri-perunajauhoseos. Onpas kaunis!

Ripottele loppu taikina tasaisesti kanneksi, voit halutessasi levittää sitä veitsellä tai haarukalla hiukan tasaisemmaksi.

Kuten alkuperäisessä ohjeessa sanotaan, pohjan ja kannen voi toki kaulita täydellisiksi, mutta itse tykkään oikaista tässä vaiheessa: Lopputulos on aivan saman makuinen. Minusta on kiva, kun mustikkaseos vähän kurkkii kannessa! Omaan vuokaani tein kaksinkertaisen annoksen.

Paistetaan 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Tarjotaan vaniljajäätelön tai – kuten meillä – vaniljakastikkeen kanssa. Ja ihan hyvin käy pelkkä maitokin!

Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s