Hiihtosäät parhaimmillaan

Lunta, lunta ja vieläkin lunta. Sitä on kaikkien pihapiireissä korkeina kasoina, sillä jonnekin ne tieltä auratut lumet on koottava. Se toki on lapsille mieleen!

Terassin lumipatjat

saivat kyytiä, kun esikoinen alkoi pikkuväen kanssa hommiin. Kaiteen taakse muodostui uusi lumiröykkiö, johon oli hauska hyppiä.

Pikkuväki pääsi metsälenkille, jopa pikkuisin piika

ja aikuiset nauttivat järville tehdyistä laduista. Olimme isännän kanssa tänään valloittamassa ensimmäistä järveä, jonka latulenkistä kertyi Sport trackerin mukaan 7,1 km.

Tarkoitus on, että hiihdämme ennen kevättä kaikkien lähijärvien ladut, jos vain sääolot sen sallivat. Oli kyllä ihanaa, näitä latuja olen odottanut!

Viikonloppuun mahtui lähisuvun vierailun lisäksi kaksi herkkupäivää: Laskiainen

ja ystävänpäivä. Tämä gluteenittomana leipomani torttu sai kuorrutuksensa voista, tomusokerista ja sauvasekoittimella huristelluista mansikoista. Nam! Ohje oli täällä, klik.

Nyt pakkaspäivinä on voitu ihailla myös auringon nousua pitkästä aikaa. Kun katselin aamuista rusotusta tien reunan lumipenkoissa kahdeksan jälkeen,

muistin surullisena samoja hetkiä vuosien takaa. Kyläkoulun toinen opettaja otti minut aina töihin mukaansa ohi ajaessaan. Kun odottelin autoa, huomasin eräänä aamuna nuo kauniit, punertavat lumipenkat. Tuo ystävällinen henkilö ei enää ole katselemassa kevään etenemistä, hänellä olisi ollut vielä paljon tehtävää vaikkapa musiikin parissa. Surullista.

Muistoihin toi oman lisänsä ystävänpäiväkortti, jossa kuulin iloisia uutisia tuon ajan ekaluokkalaisestani: Varhaiskasvatuksen opettajaopinnot ovat meneillään. Kaikkea hyvää sinulle nuori, joka olit viimeinen oppilas, jota opetin lukemaan!

Näinhän se menee, että kun vanhenee tarpeeksi, monet nuorempana koetut asiat tulevat mieleen. Nautitaan niistäkin, mutta ennen kaikkea talvesta ja lumesta. vaikkapa vain ikkunasta ihastellen, jos muuhun ei ole mahdollisuutta!

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Hiihtosäät parhaimmillaan

  1. Riitta sanoo:

    Kaunista talvi(hiihtely-)maisemaa. Nami, siinä laskiaispullakin poikineen… 🙂 .
    /Riitta❄️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s