Lomatuntemuksia

Vaikka vietämme tiiviisti aikaa vain kotikunnassa, tuntuu ihan lomalta. Pakkasta on aika lailla, mutta sanoinkin isännälle, että jos olisimme nyt Lapissa (niin kuin useina vuosina ennen korona-aikaa) niin hiihtäisimme ihan varmasti, kylmyydestä huolimatta. Joten vaatetus sään mukaan ja hiihtämään, kun kerran lunta riittää! Minäkin olen jo suksinut näillä kotiladuilla reilusti yli 50 kilometriä, isännän kirjanpidon mukaan. Ja se loman tuntu tulee juuri siitä, että päivien tärkein puuha on hiihtolenkki.

Terassilla on pehmeät lumipatjat, eihän noita henno edes lapioida pois.

Yhtenä päivänä innostuin ”tekemään töitä”: Kävin läpi viisi sellaista mappia, joissa oli tallessa ”tärkeitä” papereita vuosien takaa. Keräsin pois kaiken tarpeettoman, leikkasin takkaan nimi- ja tilikohdat ja niputin loput paperinkeräykseen. Varmaankin kolmen mapin verran tuli tilaa!

Yhdessä mapissa oli epämääräinen kirjekuori, en yhtään muista koska se sinne olisi talletettu. Joka tapauksessa sisältö oli minulle uusi: Lehtileikkeitä sadan vuoden takaa.

Olenkin harmitellut, että meilä ei ole museon sukupolviseinällä mitään kuvaa Asarias-vaarista – nyt siihen saatiin korjaus. Myös Asariaan vaimon, Fredriikan, kuolinilmoitus oli säästetty.

Hänestä on kyllä kuvakin tallessa.

Ihaniin asioihin kuuluu myös puhelinsoitto tuttavalta: Haluammeko kuhaa – sitä oli kuulemma tullut verkoista ihan liikaa. Toki halutaan! Kiitos! Vastalahjaksi annamme keväällä heille lahnoja kunhan se aika koittaa.

Keskelle tätä mahtavaa loma-aikaa posti toi myös odotetun paketin: Tekemäni Ifolor-kirja talon vaiheista on valmis.

Olen niin valtavan onnellinen kotiseudusta, talvesta, perheestä ja ystävistä, maalla elämisestä.

Kiireisen viime kesän jälkeen talvi on rentouttavaa vaikka uutta kesää odotankin.

Mutta juuri nyt odotetaan kuitenkin ensi viikonloppua laskiaisineen, pikkuväelle on pullat jo leivottu. Ja jos sinä mietit gluteenittomien pullien leipomista, niin ainakin tällä Viljatuotteen jauholla ja paketin kyljessä olevalla ohjeella se onnistuu.

Advertisement
Kategoria(t): Koti Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s