Liikaa lunta!

Meillä on ympäristössä vain peltoja, niinpä lumi tuiskuttaa pihan eri alueille eri tavoin. Etupihan männyn alta vuorenkilvet kurkistelevat,

mutta jossain muualla on melkein metrin kinokset. Sanoin isännälle, että nyt kyllä täytyy rämpiä tarkistamaan, onko pensasmustikkamaa turvassa. No, myöhästyttiin! Jäljistä päätellen juurikin edellisenä yönä pupu oli loikannut aidan yli parhaiden ja suurimpien mustikkapensaiden kimppuun.

Eihän siinä muu auttanut kun puuskuttaa takaisin yli polven korkeudelle nousevan lumihangen läpi pihaan ja hakea lapioita. Hyvää kuntoilua se toki oli, kun kaivoimme isot ojat ympäri aitauksen.

Päällä oli kevyempää pakkaslunta, mutta alla raskasta, suojasään matalaksi painamaa kovaa hankea. Olimme juuri tulleet hiihtämästä, mutta se metsälenkki ei ollut yhtään mitään tähän hikilenkkiin verrattuna. Nilkat ja monot märkinä jatkoin kuitenkin tutkimuksia muuallekin ja niinpä niin: Ongelmia vähän kaikkialla! Onneksi isäntä oli jo viikko sitten tallannut pienet päärynäpuut turvaan, nyt vielä varmistelimme kaivantoja.

Tästä kaikesta voimme vaan vetää sen lopputuloksen, että aidat ovat liian matalat. Tähän asti ne ovat riittäneet, ei nähtävästi enää. Verkkojen asettelu ja pois kerääminen ei ole töistä mukavimpia ja sitten kun huomaa, että se kaikki olikin turhaa… Huoh.

Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Liikaa lunta!

  1. Riitta sanoo:

    Ihanasti lunta sielläkin. Toivottavasti puput eivät enää pääse hyppäämään mustikkapensaitanne napostelemaan…
    Minun luonani ovat tänä talvena Morsiusangervot maistuneet, kun verkko ei riittänyt niiden ympärille…
    Ihanat hiihtokelit nyt.
    ❄️❄️❄️☀️❄️❄️❄️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s