Joulunaluspäiviä

Meillä on tehty jouluruokia pikkuhiljaa jo viikkokausia pakkaseen. Ja hyvä niin, sillä maanantaiaamuna tuli totaalinen stoppi: Hanasta ei tullut tippaakaan vettä. Rannassa, kaukana peltojen takana, on kaivo, josta vesi nousee uppopumpulla meille. Lapsuuskotiin on oma linjansa eri pumpun kautta ja hyvä niin, sillä nyt meillä oli lähellä paikka, mistä hakea vettä astioissa sekä keittiöön että vessoihin.

Kuitenkin itselleni tuli sellainen olo, että miltei kaikki pysähtyi. Kun ei voi huuhtoa käsiään keittiötöiden lomassa, ei tee mieli tehdä niitä keittiötöitä. Päätinkin jatkaa hommia vanhalla puolella: Keräsin kulhoja, jauhoja ja muita tarvikkeita mukaan ja ajattelin tehdä karjalanpiirakoita. Teinkin, isännän avustuksella, mutta monta kertaa piti hakea yhtä ja toista, mitä sieltä ei kaapeista löytynyt. Ei kiva!

Siellä pääsimme kuitenkin suihkuun ja vessassakin oli mukavampi käydä. Uimahallin vesijumppa toi piristystä toiseen päivään ja kolmantena sitten saimmekin uuden pumpun rikkoontuneen tilalle. Voi mikä autuus laskea hanasta vettä! Heti piristystasokin nousi ja aloin valmistaa niitä, mitä listalla vielä oli tekemättömien töiden puolella. Joulutorttuja meillä syödään yleensä vain ennen joulua, mutta pikkurenki kun tykkää niistä kovasti, päätin kuitenkin paistaa jo etukäteen jouluaikaa varten. Laiskan emännän gluteenittomat olivat kaupan rahkavoitaikinasta

ja tavalliset kaupan voitaikinasta. Tämä kikka on ollut tänä syksynä netissä esillä: Pudottaa vain voidellut ja kevyesti sokeroidut voitaikinalevyjen palat muffins-vuokiin ja annostelee keskelle ison nokareen luumuhilloa. Helppoa ja ennen kaikkea hyvää, kun hilloa voi tässä mallissa olla niin runsaasti!

Gluteenittomat karjalanpiirakat onnistuivat yli odotusten. Ohjeen löysin täältä, klik.

2 dl lämmintä vettä

1 tl psylliumia

½ tl suolaa

2 dl Virtasalmen gluteenittomia Teff-jauhoja

½ dl Virtasalmen gluteenittomia vaaleita jauhoja

Sekoita veteen suola ja psyllium, anna turvota 5 minuuttia. Lisää jauhot. Taikina oli helppoa kaulita, yllättävän kivaa leipomista! Lusikoi puuroa keskelle ja rypytä piirakoiksi. Paista kuumassa (250) uunissa 15-20 minuuttia. Näitä kannattaa kyllä tehdä toisenkin kerran!

Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa, Sekalaista Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s