Kasvihuone kuin joulusatu

Olen ollut mummo nyt kymmenen vuotta ja täytyy sanoa, että lapsenlapset saivat aikaan itselleni melkoisen jouluhössötyksen. Ensimmäinen hössötys silloin kauan sitten oli valoporo, klik. Viime jouluna olimmekin kaksistaan, mutta nyt on toiveissa taas, koronasta huolimatta, joulunvietto hiukan suuremmalla joukolla. Tonttuovi on jo muutaman vuoden takainen hössötys,

mutta nyt näin netissä ihania kuvia kasvihuoneisiin kootuista jouluista. Ja siitä se tämän joulun mummohössötys lähti, oikeastaan karkasi. Katsoin ankeaa lasihuonetta joten ensimmäinen työ oli tietenkin tavaroiden poiskuskaaminen. Viiniköynnös nukkui tuolla peiton alla, ei sekään kauniilta näyttänyt.

Lähdimme isännän kanssa metsään, sillä lähistölle oli kaatunut suuri kuusi. Sen oksia katkoimme peräkärryyn, latvakin otettiin talteen, siinä oli jopa käpyjä.Kaikki multatila katettiin havuilla ja pikkukuusiin tulevien valojen johdotkin peitettiin sinne vihreyteen. Pikkurengin valoporo siirrettiin kesäkeittiön portailta sisätiloihin ja käytävän viereen asetettiin penkki, jolla pienet vieraat voivat istua mehuttelemassa. Nuo koivupöllit ovat tosi hienot, myrsky tuonkin puun oli kaatanut.

Yhteen nurkkaan pesin 30 vuotta vanhan, nyt jo tarpeettoman kanojen munintapesän.Katto näytti ankealta, mutta kun sille levitti kuorellisia puita, oli jo paljon parempi. Äidin vanha kuorsaava joulupukki muuttikin heti tähän yksiöön ja ovella valvoo toinen patterilelu, pontevasti kelloa kilistävä tonttu.

Nämä tonttukaverukset ostin kauan sitten tädeilleni, jotka katselevat meitä nyt jo tähtien takaa. Muistan heitä joka joulu, kun otan esiin tonttunukkeja.

Navetalla oli vanha kypyhuoneen kaapin peiliovi, siitä tuli hieno, jäätynyt lampi, jossa tonttujenkin on mukava kelkotella.

Pikkiriikkisin tonttu on kiivennyt omaan työpajaansa nikkaroimaan.

Kun katossa ja seinillä on paljon led-valoja tuntuu siltä, että mummukin on keskellä joulusatua. Ja satuhetken tuolla tosiaan voisi pikkuväelle pitää. Pitkä penkki odottaa ja siellä istujille voisi viedä vaikka kuumaa glögiä ja puiset kuksat!

Noihin esineisiin liittyvä satukin on jo keksitty, mutta sen kerron teille vasta myöhemmin.

Toivottavasti joulua ei koronan takia kokonaan peruta ja voimme viettää yhteistä aikaa, vaikka ulkona. Mutta nyt on pikkuväelle kuitenkin rakennettu elämys, jonka he muistavat. Ehkä naapuritkin poikkeavat sinne joulumieltä hakemaan.

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Kasvihuone kuin joulusatu

  1. sadunsatoa sanoo:

    Wau, hienon näköistä ja mahtava idea. En ole tajunnutkaan, että voisin koristella kasvihuoneen jouluksi. Ei mitään rajaa joulujutuissa 🙂

  2. Hilu sanoo:

    Ompas ihanan näköinen kasvihuone 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s