Orkideat

Olen muutaman kerran jaksanut kasvattaa saamiani orkideoita niin, että ne ovat kukkineet uudestaan, joskus useitakin kertoja. Isot kukat ovat kauniita, mutta sitten kuitenkin jossain vaiheessa into lopahtaa ja heitän ruukut pois.

Vuosi sitten isäntä kävi päivittäin Jyväskylässä sädesairaalassa ja lähdin usein hänen mukaansa. Yhdellä tuollaisella reissulla hankin Plantagenistä kaksi pienikukkaista orkideaa, sillä minulla on se käsitys, että ne ovat varmempia kasvattaa kuin suurikukkaiset. Toinen on kukkinut ostopäivästä lähtien, koko ajan. Välillä vain muutama kukka, mutta tällä hetkellä nuppuja tulee vauhdikkaasti.

On se kyllä ihana!

Itäikkunalla ja huonolla hoidolla: Lasken maanantaisin hanasta suojaruukun täyteen vettä ja parin minuutin kuluttua kaadan sen pois. Ehkä kerran kuussa – harvemminkin – lisään veteen tipan orkidealannoitetta. Luin kuitenkin jostain, että kahvi kukittaa ja kokeilin sitä toiselle orkidealle mutta huonosti kävi ja koko kukka meinasi kuolla. Joku meni pieleen ja ruukussa olleet juuret tuhoutuivat. Innostuin kuitenkin hoitamaan raukkaa: Leikkasin huonot osat pois, istutin uudelleen orkideamultaan ja jatkoin kastelua pelkän veden kanssa. Uusia juuria alkoikin kehittyä ja sitten – näin oletin – myös nuppuja vanhoihin kukkavarsiin. Mutta kas kummaa – ne olivatkin pieniä taimia!

Nythän tämä kävi mielenkiintoiseksi! Odotan jatkoa innolla: Tuleeko uusia kukkavarsia vai alkavatko nuo pienet alut kukkia? Vai istuttaisinko niitä uusiin ruukkuihin?

On kyllä mukava seurata tätäkin, nyt kun syystyöt alkavat olla takana päin.

Kategoria(t): Sekalaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s