Puolukkaretki jälleen

Ystävilläkin on meneillään taimikon raivausprojekti ja he kertoivat, että alueella on runsaasti puolukoita, joita eivät itse enää tarvitse. Harmihan ne olisi sinne jättää, joten kun kutsu kävi, lähdimme lauantaina heidän mukaansa yli 30 km päähän kotinurkilta. Ja olihan niitä marjoja!

Omissa pakastimissa oli vielä jonkin verran vanhempia puolukkapussukoita, yksi jopa vuodelta 2016. Nyt päätin uusia kaikki ja tehdä entisistä viinihapolla puolukkamehua. Ohje löytyy vaikka Dansukkerin sivulta, klik. Onneksi meillä on tallessa viinintekoajoilta kangaspussukoita, joilla marjojen pois siilaaminen onnistui hyvin. Mehumaija oli tässäkin oiva apu, siinä on tarpeeksi iso sihtiosa.

Tein vain yksinkertaisen annoksen, koska vanhoja puolukoita oli juuri sen verran. Siitä tuli sokeroituna vähän yli kaksi litraa mehua

ja kun keitin loppumössön – noin kaksi kiloa – hillosokerin kanssa, sain kaksi ja puoli litraa ihanaa, hyytelömäistä puolukkahilloa. Sauvasekoitin teki tässäkin siistiä jälkeä.

Vähän jäi vielä mieltä kaivertamaan, että tummia, maahan painuvia puolukkamättäitä olisi siellä edelleenkin, mutta vieläköhän isäntä innostuisi… hmmm… Kun eihän sitä koskaan tiedä, tuleeko ensi syksynä lainkaan puolukkaa. Vuosi sitten emme paljoa löytäneet ja toisaalta isännän sairastuminen vei halut edes etsiä. Nyt onneksi TT-kuvausten mukaan mörkö on pysynyt poissa ja syksyä jatketaan huomattavasti keveimmin askelin.

Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s