Pensasmustikoita

Muutama vuosi sitten meille tehtiin kaivinkoneella kunnon oja pensasmustikoita varten. Se täytettiin raa´alla turpeella, sahajauhoilla, mullalla ja monenlaisella metsäkarikkeella, hapantahan mustikka tarvitsee. Nyt kasvu onkin ollut rehevää ja voimme todeta, että pensaat ovat liian lähellä toisiaan. Koska ne ovat myös jänisten herkkua, rivi on ollut miltei koko ajan aidattuna. Se vaan estää nurmikon ajoa ja korkeat heinäpuskat ympäröivät mansikkakankaaseen istutettuja pensaita.

Nyt uskalsimme ottaa aidan pois ajoimme ruohonleikkurilla heinikkoa, kyllä tulikin hyvän näköinen! Vanhat kattotiilet pitävät kankaan paikoillaan.

Raakileita on runsaasti, ristipölytys on onnistunut hyvin. Rivissä on neljä pensasta, kahta lajiketta pölytyksen varmistamiseksi. Toinen on suurimarjainen North Blue ja toinen Aino tai Alvar, en tiedä kumpi.

Marjoja on hidas kerätä ja ne kypsyvät eri aikoihin. Siksi käymme pensaat läpi kaksi – kolme kertaa viikossa, näin saamme jokaisen marjan talteen. Ja tuoreinahan ne parhaita ovat!

Ostimme viikonloppuna kuusi uutta pensasta: Kaksi North Blueta, Aino, North Star ja sitten uutuutena kaksi Patriotia, jotka kasvavat tosi isoksi mutta selviävät vain kolmosvyöhykkeelle saakka. Varmaan kannattaa istuttaa ne reunaan, niin voi poistaa jos alkavat vuosittain paleltua. Nyt vaan täytyy päättää uuden mustikkamaan paikka!

Tässä sinullekin tietoa pensasmustikkalajikkeista.

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s