Kaikenlaista kunnostusta

Kevät on tänä vuonna ollut sillä tavalla pitkä, että työt on voinut jakaa jopa monelle kuukaudelle. Luntahan ei ole ollut nimeksikään ja tuntui siltä, että miltei kaikki on jo tehty aikoja sitten. No, monet hommat ovat vielä edessä, onneksi esikoinen tuli viikko sitten avuksi.

Hän asensi rannan vesipumpun paikoilleen ja nyt saadaan kasteluvettä jälleen järvestä molempiin pihoihin: meille ja lapsuuskotiin.

Kotitien liittymän putki ojan pohjalla

oli vuosien varrella mennyt tukkoon hiekasta, nyt sekin on jälleen kunnossa. Kiitos!

Isännän kanssa saimme kasvimaalle varhaisimmat kylvöt

ja joriinipenkkiin istutukset. Vielä on mukuloita muuallekin, mutta työ on edelleen kesken.

Varhaisperunaa on kasvimaan kahden pienen penkin lisäksi varsinaisella perunamaalla. Lajikkeina tilan vanha, 1930-luvulta peräisin oleva Tammiston aikainen, Siikli, Timo ja Annabella. Talviperunat ovat autotallissa itämässä.

Kasvihuoneessa on myös perunoita kasvussa – toivottavasti näistä saadaan varhaissato jo juhannuksena!

Sidoimme odottelemassa olleet kolme linnunpönttöä paikoilleen, juuri sopivasti. Seuraavana aamuna pihalta kuului ensimmäisen kirjosiepon ponteva laulusäe! Kyllä nyt on tyhjiä asuntoja niillekin, vaikka tintit ja pikkuvarpuset ovatkin jo asettuneet koteihinsa. Tuo, että ruuvaa painavat pöntöt ensin lautaan ja sitoo vasta sen puun runkoon, on kyllä vaivaton tapa.

Tiistaina oli niin lämmintä, että istuimme jo mehumukien kanssa tuomipihlajamajassa. Oli kyllä odotettu hetki! Muistelimme siinä, kuinka vielä muutama vuosi sitten tuokin paikka oli ryteikkö, jonka keskeltä sitten löytyi, raivauksen yhteydessä, suuresta kivestä ihana kuoppa  lintujen juoma-altaaksi. Sortuneen ja jo puretun riihen jäänteistä tehty tilataide muistuttaa savuisen hirrenpätkän verran meitä entisajan esi-isien työstä.

Kunnostimme kalanperkuupaikan viereen työpisteen multahommille. Tuon pöydän isäntä teki Kangasalan kotiin vuonna 1986! Vielä löytyy käyttöä sillekin, vaikka moneen kertaan on jo korjailtu ja vahvistettu.

Pensasvadelmatkin saivat uudet tuet.

Näin ne päivät kuluvat meiltä karanteenilaisilta, oikein rattoisasti. Kevättä kuunnellen ja ihaillen. Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

 

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s