Piirakka kuin keväinen kukka

Tämän piirakan ohjeen näin ensin netissä, mutta se katosi minulta. Sitten paikallislehti julkaisi saman reseptin ja hyvää oli:

Aurinkoinen sitrusrahkapiirakka

  • 250 g juoksevaa Oivariinia
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 7 dl vehnäjauhoja tai kuten meillä, gluteenittomia jauhoja
  • 2 tl kaardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki taikina-ainekset annetussa järjestyksessä keskenään. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja tasoittele pinnalle rahkaseos:

  • 2 prk kermarahkaa
  • 2 prk sitruunarahkaa
  • 1 rkl vaniljasokeria

(Munaa ei tarvita, sillä kerma- ja maustetut rahkat hyytyvät muutenkin)

Levitä lopuksi pinnalle säilykehedelmiä ohuina viipaleina. Omassa kevätkakussani oli halkaistuja ananasrenkaita ja aprikoosilohkoja. Olisipa ollut muutama kiiwikin! Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Olisiko tämä teilläkin vappupiirakkana?

Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s