Kasvihuoneen herättelyä

Kasvihuone pestiin jo syksyllä, joten nyt oli taas helppo alkaa sen kevätkunnostus. Ensin viritettiin varjostusverkko etelän seinälle ja lapioitiin osa vanhasta kasvualustasta pois. Sitä on aina mukava levittää kukkapenkeille ohut kerros, siistimään syksyn lehtiä. Uudet turvepaalit ovat hurjan painavia, mutta vierittelemällä ne on aina saatu kuitenkin paikoilleen.

Tänä kesänä kokeilen varhaistaa mansikoita, kävin kaivamassa juurtuneita Bountyn rönsyjä mansikkamaan reunalta. Ne on istutettu nyt katekankaaseen käytävän laidoille.

Lasikuistilla helmikuun lopusta saakka kasvaneet tomaatintaimet sekä lobeliat ja muutamat muut lajit oli myös aika siirtää kunnon valoon. Koska vielä on kuitenkin tulossa kylmiä öitä, teimme jälleen sisäteltan kaksinkertaisesta hallaharsosta,

näin lämmittimen puhallus tulee paremmin hyödyksi. Maksimi-minimi -mittari kertoo sitten aamulla totuuden!

Kevään toistaiseksi lämpimin päivä kului tähän kunnostukseen melkein kokonaan, osan vietimme kuitenkin rannassa katiskoita korjaillen. Vanhat sidontalangat ovat haurastuneet, kalasaalis oli vaarassa karata. Isäntä piti kiinni, emäntä ompeli rautalangalla ja västäräkki hyppeli saunan katolla. Oikein mukava iltapuhde!

Ja kun aamukahvikin oli jo nautittu – ensimmäisen kerran tänä keväänä – ulkona, niin voiko olla sen upeampaa päivää. Kiuru, västäräkki, töyhtöhyypät, kuovit, punarinnat ja rastaat peipposien kera. Ah!

Kategoria(t): Kasvihuoneessa Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kasvihuoneen herättelyä

  1. sari sanoo:

    Mukavaa kevättä !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s