Ensimmäiset kylvöt

Kylvin tomaatinsiemenet perinteen mukaan hiihtolomalla. Tälläkin kertaa on vain kirsikkatomaatteja, mutta kolmea lajia. Viimeiset siemenet ostin Ruotsin puolelta Lapin reissun yhteydessä. Meillä on tykästytty suklaatomaatteihin, joten niitä on kahta lajia ja sitten vanha, tuttu Gardeners delight. Siemenet itivät huonosti, en tiedä menivätkö ne eri syvyyksiin mutta osa on jo kehittämässä kasvulehtiä kun viimeiset vasta kurkistelevat kaarella mullan alta.

Jospa ne kuitenkin kevään mittaan puuhistuvat ja saadaan näitä herkkuja kesällä!

Syksyllä otin maasta hiukan piparjuurta,

sitäkin peitin multaan muutaman palan. Maitotölkissä ne jo kurkkivat, näyttävät olevan todella nopeasti kasvavia. En kyllä tiedä, miksi tätäkin lisään, kun emme siitä oikein välitä ja sitä on jo ennestään kasvussa!

Siemenpusseja on taas melkoisesti, mutta suurin osa kylvetään suoraan ulos.

Lobeliat on kylvettävä kuitenkin aikaisin, lemmikinsininen Cambridge blue…

lLbelia Cambridge Blue

…on suosikkini. Siemenet itävät valossa ja ovat hyvin pieniä, ripottelin kosteaan multaan niitä ryhmiksi. Hammastikut ovat tukemassa muovipussia, ettei se koske multaan ja irroita siemeniä ennen kuin ne ehtivät itää.

Vielä yksi varhaiskylvös: Muutama Siikli-peruna maitotölkeissä – jaksaisikohan näiden kanssa temppuilla alkukesästä niin, että saisimme juhannusperunat itseltä? Se vaatii kyllä harsoja ja monenmoista hallasuojausta, saa  nähdä onko mummulla tarpeeksi energiaa.

Tässä mennään nyt. Vähennän kylvöksiä iän myötä – kaukana ovat ne ajat, kun lasikuistin ikkunoilla oli yli 800 tainta kesää odottamassa. Mutta mielen virkeydeksi pitää kuitenkin jotain kokeilla!

 

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s