Paahdetut juurekset

Pari vuotta sitten kyläilimme Jyväskylässä ja emäntä oli valmistanut muun herkkuruuan lisäksi paahdettuja juureksia. Tykästyimme niihin kovasti ja kotiin lähdettiin tietenkin reseptin kera. Nyt, kun olen useamman kerran meilläkin noita herkullisia juureksia valmistanut, olen huomannut nuorisonkin niistä pitävän, joten pannaanpa ohje jakoon heitäkin varten! Palsternakat kasvoivat hyvin viime kesänä, nyt niille on ollut käyttöä ja siemeniä tilasin kaksi pussillista, että ensi talveksikin riittää satoa.

Paahdetut juurekset

  • 2 isoa porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • puolikas lanttu
  • 2 pientä sipulia
  • 4 rkl oliiviöljyä (meillä rypsi)
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • suolaa, mustapippuria

Pilko juurekset saman kokoisiksi paloiksi, kippaa muovipussiin. Sekoita mausteet öljyyn ja kaada seos juuresten sekaan, kääntele ja pyörittele hyvin. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Juuresten määrä ja suhde on toki jokaiselle makuasia, mutta mielestäni erityisesti palsternakkaa saa olla reilusti! Jos  laitat sekaan punajuuria, ne värjäävät kaiken. Olen joskus kääntänyt leivinpaperista seinämän uunipellille ja kaatanut punajuuret toiselle puolelle, niin värit eivät sekoitu. Kiitos, Ritva!

Kategoria(t): Kokataan - Lisäkkeet, salaatit Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s