Viime jouluna netissä oli ohje uunirosollista, jota on nyt joulun jälkeenkin tullut valmistettua useamman kerran, on se niin hyvää. Meillä kellarista löytyy vielä porkkanoita ja punajuuria, jotka kannattaa käyttää pois ennen kevättä ja taas on hiukan poikkeavuutta alkuperäiseen ohjeeseen, jonka voit katsoa täältä, klik.
Uunirosolli
- kilon verran punajuuria
- puolet vähemmän porkkanoita
- sipuli
- omena
- maustekurkku
- 1 tl suolaa
- 3 rkl maustekurkun lientä
- ripaus sokeria
- noin 4 dl ruokakermaa
- hiukan sinihomejuustomuruja
Kuori ja kuutioi punajuuret, porkkanat, omena ja sipuli. Pilko maustekurkku tai – kuten meillä – leikkaa saksilla noin kurkun verran maustekurkkuviipaleita pienemmiksi paloiksi. Ripottele homejuustomurut sekaan mausteiden kera ja kaada kaikki sekä kerma voideltuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin tunti, mielellään enemmänkin.