Ravintoloissa on usein lisäkkeenä makeaa punasipulia, josta pidän todella paljon. Oma sipulisato onnistui yli odotusten, joten lähdin etsimään ohjetta tuon herkun valmistukseen. Yhdistelin reseptejä ristiin rastiin ja katsoin, mitä kaapista löytyi ja lopputulos oli kyllä todella hyvää. Tätä tehdään ainakin niin kauan kuin sipuleita riittää!
Makeat punasipulit
- 2 isoa punasipulia
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- ½ dl rypsiöljyä
Kuori punasipulit ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Sekoita etikka, sokeri ja suola ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa kokonaan. Kaada sipulisuikaleet kuumaan liemeen ja sekoittele. Anna maustua 15 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä ja kaada sekaan puolisen desiä rypsiöljyä. Sekoittele jälleen ja kaada purkkiin, jota säilytetään jääkaapissa. Ai että ovat hyviä!