Hyytelöä pihlajanmarjoista

Pihassamme kasvaa matala, latvialainen magiapihlaja. Eiväthän ne marjat kovinkaan makeita ole, mutta kun se on kuitenkin erikoispuu, teen aina syksyllä hiukan hyytelöä sen karpalon värisistä marjoista. Tänä vuonna tein sen eräästä blogista  suurin piirtein nykykielisen ohjeen numero 2 mukaan, klik.

Ensin pitää kerätä pari litraa pihlajanmarjoja, perata ja huuhtaista ne. Kattilaan vettä, marjat ja muutama omena lohkoina. Annetaan kiehua hiljalleen kunnes marjojen väri muuttuu.

Marjat siivilöidään pois (älä painele niitä!)  ja mehu mitataan hillosokeria varten, lisäsin myös hiukan keltaista Melatinia, varmuuden vuoksi.

Hyvää tuli jälleen! Liharuokien kanssa oikein mahtavaa.

 

Kategoria(t): Kokataan - Jälkiruuat ja muuta makeaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s