Vadelmista

Vadelmat ovat tuottaneet taas hyvin satoa, mutta on niitä kasteltukin. Joka toinen päivä saa kerätä marjoja, toistaiseksi on tullut aina monta litraa kerrallaan. Onneksi nuoret ovat innokkaita keräämään ja pakastamaan näitä aarteita.

Koska rivistöt ovat jo lähes 30 vuotta vanhoja ja varsinkin yhdessä kasvu on jo heikkoa, aloin miettiä uusia taimia. Mutta minne ne istuttaisi, kun pitäisi olla kaukana edellisistä ja maakin saisi olla muhevaa eikä savikkoa, mitä meiltä helpoimmin löytyy?

Päädyimme piha-alueen kaakkoiskulmaan, kesäkeittiön lähistölle. Ensin nurmikko pois, sitten maan parannusta ja muovit kaivannon reunoille rikkaruohoja estämään. Tiiliä löytyy

ja lopuksi vielä ohut sanomalehtikerros ja kuorikate.

Lajikkeena on pensasvadelma ”Maurin makea”, jota meillä on toisessa paikassa jo ennestään. Tiedämme sen tosi maukkaaksi ja matalana rivistö ei ole kauniin järvimaiseman esteenä, kun olohuoneesta sitä ihastelemme. Tässä kuvassa on kulmaikkunan aiheuttamia heijastumia, mutta kaunista on silti!

Ainakin pari vuotta menee, kunnes ensimmäiset marjat saadaan, mutta eiköhän vatukko tuolla nurkalla menesty. Vadelma on kyllä niin ihana marja, että jos puutarhassasi on tilaa, sitä kannattaa sinne istuttaa!

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s