Tuollaisella mahtavalla nimellä löysin ohjeen aikoinaan täältä, klik. Valmiiksi marinoitu liha on monelle kauhistus ja meilläkin harvemmin käytössä, mutta tähän ruokaan hunajamarinoidut broilersuikaleet sopivat mielestäni mainiosti.Valmistin tätä ensimmäisen kerran jo pari kuukautta sitten, pakastin silloin osan. Seuraavalla kerralla keitin riisit ja lisäsin niiden sekaan sulatetun ja kuumennetun kastikkeen vähän kuin risotoksi ja kyllä oli hyvää. Ainakin yhtä herkullista kuin juuri tehtynä. Siitä innostuin ja tein satsin varastoon pääsiäis-ajaksi, niin ehtii paremmin touhuta pikkuväenkin kanssa. Feta-juusto tekee sen viimeisen pisteen i:n päälle!
Kanakastike
- 400 g hunajamarinoituja kanasuikaleita
- 1 sipuli
- makea suippopaprika
- kanaliemikuutio
- pieni tölkki ananaspaloja liemineen
- hiven valkopippuria halutessasi
- paketti feta-juustoa murusteltuna
- 5 dl kermaa
- vaaleaa Maizenaa saostamiseen
Kuullota pilkottu sipuli korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa, lisää kanapalat ja ruskista kevyesti. Kaada sekaan kerma ja murennettu kanaliemikuutio, pilkottu paprika ja ananaspalat, joita myös ehkä kannattaa pilkkoa, jos ovat kovin suuria. Myös ananaspurkin liemi kaadetaan sekaan. Annetaan hautua hiljalleen kannen alla, välillä sekoitellen. Meillä lisättiin liemeen sopivasti Maizena-maissitärkkelystä, tuli ihanan paksua ja samettista. Lopuksi fetapalat ja odotellaan vielä sen verran, että ne ehtivät hiukan sulaa kuumaan kastikkeeseen.
Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Slurp!