Ikkunaverhot lapsuuskodin kamareihin

Keuruulla on palveleva kangaskauppa, Pala-Ranta. Yrittäjillä on kuitenkin jo ikää ja eläköitymisen myötä liike saattaa loppua. Harmillista, jos jatkajaa ei löytyisi! Ennakoin tulevan tilanteen ja koska kaupassa oli ilmainen verhojen ylä- ja alapäärmeiden ompelu, päätin hankkia lapsuuskodin kahteen, isolla oviaukolla toisistaan erotettuun kamariin uudet, keveämmät verhot. Edellisestä uusimisesta on jo yli 20 vuotta, joten uutta ilmettä oli mukava saada. Tässä jouluaaton kuvassa näkyvät vanhat verhot, jotka kyllä pesun jälkeen ovat valmiita uuteen kohteeseen, ehkäpä meidän kodissamme. Tuo väri, vanha roosa, sopisi meille mainiosti, jopa paremmin kuin noihin huoneisiin.

Katselin eräänä päivänä vanhaa kotimaista, mustavalkoista elokuvaa ja siinä ikkunoissa oli salin puolella kauniit, kaarevareunaiset pitsiverhot. Juuri sellaiset sopisivat oikein hyvin meillekin! Kaupassa ei kuitenkaan ollut tarpeeksi kangasta neljän ikkunan verhoihin, joten kauppias tilasi muutamaa lajia lisää. Valitsimme isännän kanssa kermankeltaiset ja niin jäin odottamaan tekstiviestiä siitä, koska voisimme noutaa tilatut tuotteet.

Uusin muutenkin kodin verhoja todella, todella harvoin, eikä meillä pitkiä verhoja paljoa olekaan. Kappa riittää mainiosti, kauniit maisemat ovat kuitenkin se paras näkymä. Koska verhojen hankkiminen ei ole ollut tarpeen viime vuosina, en tiennyt, että niihinkin on tullut kaikkea kivaa. Esimerkiksi se, että on myytävänä pieniä metallipainoja, joita voi käyttää alapäärmeeseen ommelluissa taskuissa. Pitkät verhot laskeutuvat näin kauniimmin! Kauppias ompeli taskut valmiiksi ja kotona sujautimme painot paikoilleen.

Sattui olemaan suojasäätä, joten pesin ikkunat.

Kauniit verhot,

kylläpä huoneiden ilme muuttui!

Tämähän on kuin juhlasali.

 

Ensi kesänä meillä taas käy museotalossakin vieraita ja joskus ryhmät toivovat kahvitarjoilua, joten kyllä nyt kelpaa istuskella kahvittelemassa.

Advertisement
Kategoria(t): Vanhan talon kunnostus Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Ikkunaverhot lapsuuskodin kamareihin

  1. sari sanoo:

    voi kun on niin tunnelmallista ja nättiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s