The Sound of Music

Lahden kaupunginteatterissa on parhaillaan meneillään iki-ihana musikaali  von Trappin perheestä. Matka-Mäkelä teki sinne Keuruulta retken ja mekin pääsimme nauttimaan upeasta, näyttävästä esityksestä. Nuorin esiintyvistä lapsista oli 8-vuotias! Tässä muutama kuva ohjelmalehtisestä, kulissit olivat kyllä todella hienot.

Monta Oscaria voittanut musikaali on valmistunut vuonna 1965. Sen aiheena olevalla tarinalla on todenperäinen tausta, joka perustuu Maria von Trappin vuonna 1949 ilmestyneeseen omaelämäkertaan. Leskeksi jääneellä Georg von Trappilla oli useita lapsia

ja kun hän myöhemin avioitui luostarista kotiopettajaksi tulleen Marian kanssa, lapsia syntyi vielä kolme. Musikaalinen perhe esiintyi festivaaleilla vuonna 1935 ja heistä tuli suosittuja ympäri maan. Natsien nousu valtaan 1930-luvulla Saksassa ja Itävallassa johti siihen, että Itävalta liitettiin osaksi natsi-Saksaa. Tämän vuoksi von Trappin perhe päätti jättää Itävallan ja he muuttivat ensin Italiaan ja sieltä Yhdysvaltoihin. Näin yleensä kerrotaan, mutta netistä löysin muutakin tietoa heistä, klik. Meidän tuntemamme musikaali ei ole aivan todenperäinen, mutta kartano on edelleen olemassa ja sitä omistaa nuorin Marian ja Georgen lapsista tai ainakin hänen jälkeläisensä, klik.

 

Oli miten oli, tuo vanha musikaali lauluineen on edelleen yhtä kiehtova!

 

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s