Muutama viikko sitten esikoinen soitti, että he haluaisivat Keuruulle tullessaan kokata lauantai-illan tarjoilut. Se sopii toki aina, muulloinkin, sillä tähän ikään mennessä olen häärännyt keittiössä kyllä tarpeeksi ja mielihyvin annan vuoron jo muille. Nyt valmistuisi kaksi eri versiota Elsassin maakunnasta kotoisin olevaa flammkuchenia.
Toisessa oli herkkusienien kanssa savulohta
ja toisessa ilmakuivattua kinkkua.
Kummassakin myös smetanaa, ranskankermaa, juustoraastetta, sipulia ja mausteita. Ja ohuen ohuet pohjat molemmissa.
Olivat todella herkullisia! Ja juomaksi saksalaista olutta, tietenkin, kun muutenkin oli saksalainen meininki.
Tapoja on varmaan monia ja jos kiinnostaa, yksi suomalainen, gluteeniton versio löytyy täältä, klik. Flammkuchenista voit lukea myös täältä, klik.
Kiitos, nuoret, ihanasta illasta, joka jatkui miltei toisen vuorokauden puolelle!
Herkulliselta näyttää ja kuulostaa.
Oli hyvää! On muutenkin mukavaa, kun saa kotona toisten valmistamaa ruokaa.