Se siitä riihestä

Peltojen takana vasemmalla, nökötti vielä jokin aika sitten vanha riihirakennus.

Keskustassa hiukan hirttä, suuret laajennusosat lautaa. Se oli jo kovin laho, vinossa sinne ja tänne, sillä traktoreiden suurennuttua hirsiä sahattiin poikki useaan kertaan.  Ei sitä aikoihin ole uskaltanut käyttää työkoneiden säilytykseen kuten ennen muinoin. Katolle oli vaarallista ja mahdotonta kiivetä irronneita peltejä naulaamaan ja pikkuhiljaa olemmekin  vain tyhjentäneet sitä: Vanhoja työkoneita on tuotu navetan vinttiin, tämä ihana lantakärrykin löytyi sieltä.

Joku vuosi sitten eräs tuttava haki vanhan, painavan puimakoneen, jonka tulevaisuudesta olimme olleet kovin huolissamme.  Jalakset olivat lattian lahotessa painuneet maahan ja lahonneet nekin, kuka sen haluaisi kunnostaa ja säilyttää? Vai oliko se edes tarpeellista?


Seuraavana vuonna mekin olimme mukana, kun sillä puitiin kauraa kyläjuhlassa. Upea tunne! Onneksi tuli sattumalta puheeksi ja uusi koti sekä kunnostaja löytyivät.

Metalliesineet (tynnyrit sun muut) oli kuljetettu metalliromukeräykseen ja riihi sai jäädä kaikesta tarpeellisesta ja säilytettävästä tyhjennettynä odottamaan. Moni muu pihapiirin rakennus kaipasi pikaisempaa kunnostusta, sellaiset, joilla oikeasti oli käyttöä. Riihen kohtalonpäivä koitti kuitenkin  muutama viikko sitten. Tuolla kaukana, metsän laidassa,

ja tässä lähempää tarkasteltuna:

Lumitaakka ja mrsky tekivät tehtävänsä. Nyt emme isännän kanssa enää voi vain odotella. Purkuhommien myötä tiedossa on kevään mittaan melkoista urakkaa!

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista, Wanhat Tawarat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s