Ystävät kanalassa

Talven selkä on jo taittumassa ja valo lisääntyy kanalan väellekin. Kylmimpinä aikoina piti tilaa lämmittää mutta nyt on onneksi jo lauhempaa ja aurinkokin kurkistelee aika ajoin.

Yksi rouvista, vanhin ja viisain, on jälleen aloittanut tekomunan hautomisen. Pyrstö vain kurkistaa, kun päivittäin tarkistan, onko joku muu käynyt munimassa samaan pesään. Voi voi, ei tästä touhusta mitään ole odotettavissa, mutta eihän se usko. Vuosi sitten annoin sille oikeita munia, mutta ei niistäkään talviaikaan mitään tullut, taisivat kylmettyä. Jos kesällä kokeiltaisiin uudestaan!

Mutta toisista pesistä voi päivittäin käydä keräämässä ihania lahjoja. Viisi tai kuusi kerrallaan.

Isäntä taisi kerran – ilman silmälaseja – kerätä jopa yhden pesämunista, joka sitten onnistuneesti lähti nuorison mukana ihan Tampereelle asti. 🙂 Tuo, jossa on reikä ja tussilla merkattu ympyräkin, mutta eihän sitä hämärässä huomaa. Tämän kuvan lähettivät takaisin meille höppänöille…

On se kyllä upeaa, kun on ympäri vuoden omasta kanalasta tuoreet munat. Tässä on kuivumassa kuoria, jotka murskaan ja vien takaisin nokittavaksi.

 

Laitoimme syksyllä pehkuksi pelkkää turvetta ja se oli kyllä oikea päätös. Vaikka se pöllyää, niin kuitenkin ilma on raikas eikä rikin hajua ole nimeksikään, kuten olki-purupehkussa on kevätpuolella vuosikaudet ollut. Nämä rakkaat kotkottajat ovat kyllä sellaisia ystäviä, että on ilo käydä niitä hoitamassa!


Hyvää ystävänpäivää teille kaikille!

Kategoria(t): Kanala Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Ystävät kanalassa

  1. Hilu sanoo:

    Kanat ovat kyllä mainioita otuksia. Meillä yksi kana hautoo ja katsoi, läpivalaisulla että tipuja pitäisi tulla. Jäädään odottelemaan kuinka käy. Minä myös leipomisen yhteydessä kerään kananmunan kuoret ja pesen sekä kuivaan. Sama ajatus kuin sinullakin, että murskaan ja vien takaisin kanoille. Mukavaa viikonloppua!

    • Meillä oli viime talvena liian viileää ja munat kylmettyivät, kun emo lähti ruokailemaan. En kyllä nyt tarvitse yhtään lisää kanoja – tila ei riitä! Mutta kesällä voisi ehkä saada jos haudonta alkaa uudelleen – ehkä ne joku huolisi. Pikkuväki tykkäisi poikasista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s