Katselin ikivanhaa reseptikirjaani ja löysin sieltä ohjeen neljänkymmenen vuoden takaa. Miten onkaan taas päässyt unohtumaan hyvä resepti!
Ananas-kookoskakku
- 2 munaa
- 1½ dl sokeria
- ½ dl voisulaa tai juoksevaa Oivariinia
- 1 dl ananaslientä purkista
- 2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Pinnalle tökillinen ananaspaloja sekä kuorrutus:
- 50 g voita
- 1 dl kookoshiutaleita
- ½ dl sokeria
Vaahdota munat ja sokeri, lisää muut aineet ja levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Sulata voi, lisää siihen sokeri ja kookoshiutaleet ja levitä täyte kuumalle tortulle. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Voi paistaa myös uunipellillä leivoksiksi, jos tekee isomman annoksen.
Ennen muinoin tämä popsittiin ihan näin, ilman lisäkkeitä. Nyt ajattelin, että tarjolla voisi varmaan olla vaikka vaniljakastiketta tai kermavaahtoa. Nuoriso tykkäsi!