Katselin ikivanhaa reseptikirjaani ja löysin sieltä ohjeen neljänkymmenen vuoden takaa. Miten onkaan taas päässyt unohtumaan hyvä resepti!
Ananas-kookoskakku
- 2 munaa
- 1½ dl sokeria
- ½ dl voisulaa tai juoksevaa Oivariinia
- 1 dl ananaslientä purkista
- 2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Pinnalle tökillinen ananaspaloja sekä kuorrutus:
- 50 g voita
- 1 dl kookoshiutaleita
- ½ dl sokeria
Vaahdota munat ja sokeri, lisää muut aineet ja levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Sulata voi, lisää siihen sokeri ja kookoshiutaleet ja levitä täyte kuumalle tortulle. Jatka paistamista vielä reilut 5 minuuttia kunnes kuorrutus saa hieman väriä. Voi paistaa myös uunipellillä leivoksiksi, jos tekee isomman annoksen.
Ennen muinoin tämä popsittiin ihan näin, ilman lisäkkeitä. Nyt ajattelin, että tarjolla voisi varmaan olla vaikka vaniljakastiketta tai kermavaahtoa. Nuoriso tykkäsi!