Vielä yksi kasviskokeilu, ruusukaalipaistos

Ruusukaalit olivat tarjouksessa ja siitä se sitten lähti. Keksisinkö jotain muuta kuin vaan höyrytetyt? Entä paistos? Katselin mitä kaapeista löytyi ja tällaista tuli tehtyä:

Ruusukaalipaistos

  • pussillinen tuoreita ruusukaaleja
  • keittämiseen vettä ja suolaa
  • muutama siivu pekonia silputtuna
  • timjamiruukun jämät
  • 2 dl ruokakermaa
  • pari rkl sinappia tuubista
  • juustoraastetta

Leikkaa ruusukaaleista huono kanta ja ulommaisia lehtiä pois, keitä sitten suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia. Laita kaalit tämän jälkeen voideltuun uunivuokaan, johon lisäät ruskistetut pekonit  ja yrttisilpun. Kaada päälle sinapilla maustettu ruokakerma, johon olet sekoittanut juustoraastetta. Varmaan tähän sopisi myös joku maustettu kerma!

Lopuksi pinnalle vielä hieman juustoa.

Sitten uuniin, 220 astetta ja noin 40 minuuttia. Kannatti kokeilla! Seuraavalla kerralla jätän pekonin pois, oli oikeastaan ihan turha lisäys jo muutenkin  maukkaaseen kasvisruokaan.

 

 

 

Kategoria(t): Kokataan - Eturuuat, Kokataan - Lisäkkeet, salaatit Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Vielä yksi kasviskokeilu, ruusukaalipaistos

  1. Riitta sanoo:

    Löysin juuri tänne googlaillessani vanhoja Daalioita 🙂 …
    Aivan ihanan oloinen blogi, jota aion tutkiskella paremminkin ajan kanssa… En onnistunut laittamaan itseäni seuraajaksi, mutta otin blogisi muistiin koneelleni 🙂 …
    Mukavaa kevättalvea sinulle 🙂 !
    /riitta

  2. sylvi sanoo:

    Herkulliselta näyttää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s