Ruusukaalit olivat tarjouksessa ja siitä se sitten lähti. Keksisinkö jotain muuta kuin vaan höyrytetyt? Entä paistos? Katselin mitä kaapeista löytyi ja tällaista tuli tehtyä:
Ruusukaalipaistos
- pussillinen tuoreita ruusukaaleja
- keittämiseen vettä ja suolaa
- muutama siivu pekonia silputtuna
- timjamiruukun jämät
- 2 dl ruokakermaa
- pari rkl sinappia tuubista
- juustoraastetta
Leikkaa ruusukaaleista huono kanta ja ulommaisia lehtiä pois, keitä sitten suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia. Laita kaalit tämän jälkeen voideltuun uunivuokaan, johon lisäät ruskistetut pekonit ja yrttisilpun. Kaada päälle sinapilla maustettu ruokakerma, johon olet sekoittanut juustoraastetta. Varmaan tähän sopisi myös joku maustettu kerma!
Lopuksi pinnalle vielä hieman juustoa.
Sitten uuniin, 220 astetta ja noin 40 minuuttia. Kannatti kokeilla! Seuraavalla kerralla jätän pekonin pois, oli oikeastaan ihan turha lisäys jo muutenkin maukkaaseen kasvisruokaan.
Löysin juuri tänne googlaillessani vanhoja Daalioita 🙂 …
Aivan ihanan oloinen blogi, jota aion tutkiskella paremminkin ajan kanssa… En onnistunut laittamaan itseäni seuraajaksi, mutta otin blogisi muistiin koneelleni 🙂 …
Mukavaa kevättalvea sinulle 🙂 !
/riitta
Kiva kun tavattiin! Hyvää kevättä sinulle.
Herkulliselta näyttää.