Kevennystä: juusto-vihannespaistos

Vuoden vaihduttua tuntui siltä, että nyt on aika ottaa keveämmin. Koska pihalla ei ole muuta puuhaa kuin lumitöitä, isännän kanssa nautimme hiihdosta ja muusta liikkumisesta mikäli sää sen sallii. Sisäliikunnassa maanantaisin olen käynyt edelleen jumpassa, mikä tuntuu oikein mukavalta, keskiviikko on isännän kanssa yhteinen kuntosali/vesijumppapäivä. Joskus käydään vielä toisenkin päivän vesijumpassa, Keuruulla siihen on monta mahdollisuutta. Ja uimahallista ei voi antaa muuta kuin kiitettävän arvosanan.

Myös ruokailussa tekee mieli keventää: Pari viikkoa on kulunut miltei pelkästi kalan ja kasvisten kanssa, niin kuin edellisistä postauksista voi päätellä. Tänäänkin ruokana on vain kasvisgratinia ja kaali-puolukkasalaattia, joka on talven edullinen vitamiinipommi. Voi että on hyvää ja helppoa! Nyt tein kaaliraasteen koneella, kipeät sormet eivät oikein tykkää veitsistä.

Kasvisgratiinin ohje löytyi aiemmin pussin kyljestä, nyt siinä on jo uusi resepti.

 

Juusto-vihannespaistos

  • 2 pussillista kruunusekoitusta
  • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
  • ½ pakettia Koskenlaskija-sulatejuustoa
  • hiukan suolaa
  • pinnalle halutessasi juustoraastetta

Kuumenna kerma, lisää sulatejuusto pieninä paloina ja hämmennä, kunnes palat ovat kokonaan sulaneet. Lisää hiukan suolaa ja kaada seos voideltuun uunivuokaan levitettyjen jäisten kasvisten päälle. Lopuksi lisäsin ohjeesta poiketen vielä juustoraastetta ja paistoin noin 225 asteessa reilun puoli tuntia.  Nyt tein kaksinkertaisen annoksen, johon käytin yhden kruunuvihannespussin lisäksi pari pussillista suosikkejani,  pelkkiä pakastettuja kukka- ja parsakaaleja. Tämä ruoka on hyvää vielä huomennakin.

Kuvittelenkohan vain, mutta ihan kuin tuntisin oloni hiukan kevätpirteämmäksi! Kipuilevista sormista huolimatta.

Kategoria(t): Kokataan - Lisäkkeet, salaatit Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kevennystä: juusto-vihannespaistos

  1. sylvi sanoo:

    No kyllä pysytte nuorena noilla liikunnoilla. Hyvää jatkoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s