Kauppareissuilla olen katsonut myskikurpitsoita, mutta vain katsonut. Vasta nyt päätin kokeilla ensimmästä kertaa, mistä oikein on kysymys, vaikka nuo kasvikset ovat olleet myynnissä ja suosittuja jo pari vuotta.
Pesin ja halkaisin,
koversin lusikalla siemenet ja säikeet pois.
Ripottelin pinnalle öljyä, suolaa ja yrttimaustetta ja panin uuniin. Luin vasta sitten netistä ohjeita,
eli otin kiireesti ne takaisin pöydälle: Viipaloin, öljysin ja maustoin lisää ja sitten uudestaan uuniin. Viipaloituina ne valmistuisivat jo puolessa tunnissa, 200 asteessa.
Koska tämä oli ensimmäinen kokeiluni, halusin tutustua makuun aika lailla naturellina. Höyrytin kaveriksi parsakaalia, johon kypsänä valutin hiukan voisulaa. Kaunista ja värikästä!
Lopputuloksena sanoisin, että kyllä parsakaali vei voiton. Myskikurpitsa näin valmistettuna on toki hyvää mutta ei mitään maata järisyttävää. Jotain muuta täytyy kokeilla, jos tätä jatkossa ostan. Onko sinulla joku herkullinen ohje?