Hunajainen omppopiirakka

Etsin tässä eräänä päivänä sokeritonta ohjetta makeaan piirakkaan. Tarkoitus oli löytää jotain luonnon läheistä, ilman keinotekoisia makeutusaineita ja päädyin tälle sivulle, klik.

Siinä olikin helppo ohje, johon löytyivät tarvikkeet kodin kaapeista:

Hunajainen omenapiirakka

  • 3 munaa
  • 150 g hunajaa
  • 100 g voita
  • 1½ dl vettä
  • 4½ dl gluteenittomia jauhoja (meillä oli puoliksi Viljatuotteen vaaleita ja tummia Jytte-jauhoja)
  • 2½ tl leivinjauhetta

Päälle omenasiivuja ja kanelia, juoksevaa hunajaa

Kuumenna vesi (ei kiehuvaksi)  ja laita siihen voi sulamaan. Lisää myös hunaja.

Vatkaa munat vaahdoksi, lisää jäähtynyt voi-vesi-hunajaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä pellille leivinpaperin päälle (meillä oli kaksi pyöreää piirakkavuokaa).

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia ja kaada omenien päälle hiukan juoksevaa hunajaa. Levitin sitä pullasudilla tasaisemmaksi.

Tähän sopisi varmaan lisäksi jäätelö tai vaniljakastike. Kannatti kokeilla!!

Mainokset
Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s