Kesäkurpitsa on tuottanut huikean sadon. Niin sitten etsin kirjasta parinkymmenen vuoden takaisen muffins-ohjeen, johon siihenkin saa ”tungettua” liikoja kurpitsoja. Muistelen aina nauraen ja haikeana sitä, kun esikoinen, joka ei liiemmin kesäkurpitsoista välitä, maiskutteli iloisena herkullista, lämmintä muffinia ja totesi sitten järkyttyneenä, tuojottaessaan pieniä, vihreitä pilkkuja: ”Äiti, et kai sinä tännekin ole niitä kesäkurpitsoja laittanut!” No, maistuivat kuitenkin hyviltä ja tulivat syödyiksi silloin niin kuin monet kerrat myöhemminkin.
Nyt niitä tehtiin pikkuväen kanssa.
Kakkuohje on tässä vanhassa puutarhakirjassa, tosin olen hiukan muuttanut sitä kokemuksen ja gluteenittomuuden myötä.
Gluteenittomat kesäkurpitsamuffinit
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl juoksevaa Oivariinia tai muuta vastaavaa
- 3 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja
- 3 dl gluteenittomia tummia jauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 tl kanelia, ripaus neilikkaa ja inkivääriä
- 200 g raastettua kesäkurpitsaa
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää sula rasva. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Lopuksi kesäkurpitsaraaste.
Jos haluat leipoa näitä vehnäjauhoista, käytä puolet grahamjauhoja. Aalkuperäisessä ohjeessa vehnäjauhoja on yhteensä desin verran vähemmän.
Laita paperivuokiin, jotka itse panen vielä metalliseen muffinsvuokaan leviämisen estämiseksi. Kypsennä 180 asteessa noin 20 minuuttia, tarkkaile kuitenkin paistumista.
Nam!
Taikinakin on hyvää, kuten kuvasta voi päätellä.
Enkä olisi ennen uskonut, mutta nyt pakastin kesäkurpitsaraastetta 200 gramman annoksina, talven varalle!
Hei täältä Kaarinasta! Tein tänään kesäkurpitsamuffineita käsityökerhon kahville, kyllä maistuivat meille yli seitsenkymppisille. Kiitos reseptistä, laitoin vehnäjauhoja ja grahamjauhoja, 5 dl yhteensä. Kaunistä syksyä sinulle ja perheellesi!
Kiitos palautteesta! Onpa kiva kuulla, että ohje tuntui mukavalta. Juuri noin minäkin olen tehnyt jauhojen suhteen, jos en käytä gluteenittomia. Tuntuvat vieläkin terveellisemiltä!