Saskatoonit kypsyvät ensin

Satokausi puutarhan pensaissa alkaa meillä aina saskatooneilla, marjatuomipihlajalla. Jos vain lintujen kanssa pärjätään!

Meillä lajikkeina ovat Martin, Smokey ja Thiessen. Kaikki ovat oikein hyviä syödä suoraan pensaista, mutta tänä kesänä ajattelin kokeilla lisäksi kuivatusta, sillä jossain luki, että ne ovat parempia kuin rusinat. Näyttäisi onnistuvan!

Pakasteeseen en viitsi kerätä, on niin paljon muutakin pakastettavaa, että jostain on tingittävä.

Marjat kypsyvät pikkuhiljaa, joten kerääminenkin ajoittuu pidemmälle jaksolle. Mitä tummempi marja, sen kypsempi.

Koska pensaat ovat jo vanhoja ja korkeita, yläoksat jätetään suosiolla linnuille. Jonkin verran on kuitenkin mukava kerätä varastoonkin,

sillä aikamoinen terveyspommi tuo marja on. Luepa itse, klik.

Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s