Wanha haulikko

Kaikenlaista sitä voikin sattua siivousurakan keskellä. Nimittäin löysin isän vanhan, kadoksissa olleen haulikon!

Se oli luvallinen ase, joka oli merkitty perukirjaan asianmukaisesti. Emme kuitenkaan silloin löytäneet sitä ja niin piti tyytyä vain ilmoitukseen, että haulikko on kadonnut ja tuodaan poliisille heti kun löytyy. No, tuosta päivästä on jo pian kymmenen vuotta aikaa.

Tallin pimeimmässä ja perimmäisessä nurkassa on eläinten betoninen syöttökaukalo. Se on jo kauan sitten, isän vielä eläessä, täyttynyt laudoista ja kaikenmoisista riman pätkistä.  Nyt päätimme isännän kanssa, että niitä ei enää tarvita, joten aloin tyhjentää aluetta. Takaseinällä, sinisen levyn alla, oli tuo salaperäinen piilo, jonka kuvan jo aiemmin teillekin laitoin. Enpä silloin aavistanutkaan, mitä siellä kaikkein alimmaisena lojuu!

Nimittäin, kun olin jo tyhjennyksen loppusuoralla, kompastuin johonkin, jota en edes nähnyt pimeässä ja siinähän se oli, kadonnut haulikko, kun käsikopelolla lattiiaa tutkin. Huh!

Kaipa se oli viimeisen käyttökerran, ehkä variksien pelottelun, jälkeen sinne seinustalle jätetty nojailemaan ja sitten kaatunut omia aikojaan. Eikä kukaan sitä nähnyt, en minäkään, vaikka loppuvaiheessa se oli ihan paljaana betonilattialla. Ja mikä sen parempi paikka epämääräisille laudan- ja rimanpätkille kuin syöttökaukalo!

Vähän ajattelin sitäkin, että deaktivoisimme sen ja jättäisimme museoon, mutta se työ olisi tullut maksamaan liki 300 euroa. Siispä ruosteinen Husqvarna jää muistoihin vain kuvasta, sillä nyt se on jo poliisin hoivissa sulattamoon lähdössä. Meikäläisen ”asekätkentävuodet” ovat tältä osin päättyneet.

Advertisement
Kategoria(t): Wanhat Tawarat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s