Uimapolku

Kun saunasta pulahtaa järveen, olisi mukava kulkea jalkoja hiekkaamatta. Nyt meillä on vihdoin toteutunut se toive. Varastoon oli jäänyt vanhoja kestopuuritilöitä, jotka kukin oli koottu kahdestatoista laudasta. Jos keskeltä katkaisee kolme rimaa, saa jokaisesta laatasta kaksi kuuden laudan laattaa. Kätevää ja helppoa!

Niin luulimme, mutta kuinka ollakaan, kaikki naulat oli paukuteltu vinoon. Varmaan ihan tarkoituksella, että ne pitävät paremmin. Mutta nyt ne kukin kääntyivät piilossa viereiseen lautaan!

Heti siinä isännän saha osui rautaan, grrr… ja jatkoa riitti. Lopulta otimme suurella vaivalla lautoja irti ja vihdoin, kolmen tunnin urakoinnin jälkeen, kaikki laatat oli saatu kahteen osaan. Luulimme tosiaan selviävämme kymmenellä minuutilla… No, näin voi käydä.

Lopuksi levitimme kaksinkertaisen mansikkakankaan laattojen alle varmistaaksemme, että raoista ei jatkossa kasva heinää. Aivan rantaan ei puulaattoja voi panna, sillä veden vaihtelu on toista metriä ja ne lähtisivät kevätkorkeuksissa seilaamaan. Siksi polkua jatkettiin siellä päässä entisillä betonilaatoilla,

mansikkakangas niidenkin alla.

 

Kun nyt katselen uimapolkua, en voi muuta kuin huokaista onnellisena. Ihana! Ja taas tuli uusiokäytettyä vanhaa!

Mutta laituri olisi vielä uusimista vailla. Se on ainakin kolmekymmentä vuotta vanha ja tikkuinen ja sammaleinen.

Nyt siihen ruuvattiin hätäavuksi vanha muoviritilä, ettei reunalla istuville tulisi tikkuja peppuun. Jospa joskus tämä viimeinenkin puute saadaan korjattua. Ehkä ensi kesänä!

 

Mainokset
Kategoria(t): Sekalaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s