Kirje kanalan väelle

Olen päästänyt kanatuiset ja Kallen iltasella pihalle ruohoa ja matoja etsimään. Vaeltelupaikkoja riittää, mutta miksi ihmeessä pitää aina mennä kukkapenkkiin ruopimaan?

Nyt julkaisen avoimen kirjeen, ellei peräti nootin, niille:

” Rakas kanalan väki! Juu juu, tiedänhän minä, että kun perennat on vasta viime syksynä istutettu, niiden väleissä on pehmeää multaa. Mutta se on siksi, että kasvit pääsisivät puuhistumaan, eivätkä edes kuunliljat halua kasvaa juuret paljaina!  Helmililjojen sipulit te kaivoitte hetimiten pois, samaa tietä lähtivät esikot. Helle sotki loputkin yritykseni kasvien pelastamiseksi.

Kun vanhan tiiliseinän purkamisesta kerättiin syksyllä ehjiä osia talteen, mietin, että auttaisiko valkoinen reunus. Tuo vasemmalla kasvava piilipuun taimi kun on minulle erityisen kallisarvoinen muistoineen.

Sinäkin, Kalle, kävit heti tutkimassa aitani,

mutta totesit,

että ei siitä esteteeksi ole. Vähän vain hidasteeksi. Ja sitten kipitit kantelemaan rouville.

Mitäs nyt sanotte, kun laitoin lisäksi avoimiin paikkoihin laattoja? Vieläkö tekee mieli kylpeä tai kuopia? Onko vähän kova alusta?

Uskokaa nyt, että kaikkialla muualla saatte touhottaa vapaasti, mutta EI kukkapenkeissä, eikä kasvimaalla!

Ensimmäiset uudet munatkin – kiitos niistä – ovat jo ilmestyneet, tosin vähän sinne sun tänne. Senkin voisitte kyllä keksiä, että vapaana on kolme pesää, joissa on jo tekomunatkin valmiina merkiksi. Eihän se haittaa, että Karoliina istuu neljännessä pesässä hautomassa, vai jännittääkö teitä tulla lähistölle, kun Wanha Rouwa on nokkimisjärjestyksen kuningatar? Kallekin

voisi teitä vähän neuvoa, mutta kuten huomaatte, se käyttää kaiken aikansa teidän – uusien rouvien –  liehittelyyn nyt, kun Wanha on poissa näkyvistä. Saapa nähdä, miten käy, kun Karoliina on hommansa hoitanut. Kuka pääsee Kallen viereen orrelle jatkossa? Muistakaa, että tämä on ehkä vain väliaikaista…

No, enhän minä ihan oikeasti moiti teitä, kun olette joka tapauksessa NIIN ihania. Seuraatte minuakin vapaana kuin hai laivaa vai miten se oli. Mutta ne kukkapenkit kuitenkin, niin, voitaisiinko sopia jotain?

Rakkain terveisin emäntänne Riitta”

 

Kategoria(t): Kanala Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s