Kanatarhan uudet ladyt

Kaksi vuotta sitten haimme Puurin kanalasta kolme Hy Line Brown -tyttöä. Nyt ne olivat munintansa munineet ja tuon kanarodun vanhuus tuli vastaan. Niin sitten lähdimme reissuun, ensin Loviisaan enoa tapaamaan ja sitten Kouvolaan. Siellä olimme yötä ja aamulla ennen kotiin lähtöä noudimme tilatut kanat lähellä olevasta Puurin kanalasta.

Nämä uudet neljä ovat Brown Nick -rotuisia.

 

Kotona odottivat vain Kalle-kukko

sekä vanha maatiainen, Karoliina, joka tietenkin on nokkimisjärjestyksessä ensimmäinen. Se kulkee toistaiseksi Kallen kanssa, uusia ei helposti huolita sakkiin.

Nuorten joukko oli jännittynyt ja peloissaankin, ne menivät usein piiloon vespisteeseen.

Illalla ne eivät tietenkään osanneet mennä sisälle, joten ne oli otettava yksitellen kiinni, vietävä avoimelle ikkunalle ja suljettava se heti perästä, sillä pelottihan niitä toki olla samassa tilassa isäntäväen kanssa. Aamun koittaessa vanhat lähtivät avatusta ikkunasta tarhaan, uudet jäivät vierekkäin orrelle.

Kolmantena iltana viisain oli jo osannut mennä itse orrelle ja muutkin, hetken mietittyään ja hiukan avustettuina, tekivät samoin. Sen jälkeen onkin ollut jo helpompaa, ainoa vaikeus enää on erilaisen juoma-automaatin opettelu!

 

Kuten kuvasta näkyy, kaikki viisi kanaa ovat jo aika tavalla ystäviä ja odotamme ensimmäisiä tehotyttöjen munia parin viikon päästä. Siihen mennessä neitosista varmaan on tullut jo Kallenkin kavereita, mikäli entiset tiedot pitävät paikkansa. Ja Karoliina voi ehkä hautoakin, jos sillä tänä kesänä sellaisia mielihaluja löytyy.

Advertisement
Kategoria(t): Kanala Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s