”Aivot narikassa”,

siltä minusta tuntui viikonloppuna. Ei tarvinnut ajatella juurikaan mitään, kun lähdimme isännän ja esikoisen kihlatun kanssa yökylään Kööpenhaminaan. Ulkomailla on aina oltava tarkkana mutta nyt ei tarvinnut tehdä muuta kuin seurata taitavia nuoria.

Siitä on jo vuosi, kun työkeikka alkoi Tanskassa. Suomesta, tarkemmin Valmetilta, on tilattu lämpövoimalan osia ja niihin liittyvässä logistiikassa esikoinen nyt toimii. Kaupunki on tullut tutuksi ja mikä sen parempi tausta meidänkin matkallemme!

Ensimmäisenä iltana oli kova tuuli. Isäntäväen valmistaman herkullisen aterian jälkeen lähdimme läheiselle rannalle kävelemään. Siellä oli sattumalta tuulen riepoteltavana melkoinen joukko rohkeita miehiä.

Joku hyppäsi korkealle ilmaan varjonsa kanssa.


Lämpimänä kesäpäivänä täällä varmaan olisi ihana uida ja lekotella.

Kööpenhaminassa pyöräily on erittäin tärkeä liikkumistapa. Kaikkialla on polkupyöriä,

pyörätiet ovat leveitä ja hyvin merkittyjä. Niissä on toisinaan jopa omat liikennevalot!

Hyvin nukutun yön ja aamukahvin jälkeen lähdimme reippaasti kävelemään kaupungille. Vasemmalla, missä näkyy nostokurki, on esikoisen työpaikka. Ja tuon vinon rakennelman päälle valmistuu kuulemma laskettelumäki!

Aurinko lämmitti mukavasti. Kevät ei kuitenkaan ollut vielä suuremmin näkyvissä kukkaloistossa: krookuksien kausi oli ohi ja oli narsissien vuoro.

Tuolla korkealla, vanhan linnakkeen valleilla, käveli paljon ihmisiä kauniista säästä nauttimassa.

Sinne mekin suuntasimme.

Täältäkin näkyy esikoisen työmaa ja tuleva laskettelurinne. Tanskan euroviisut järjestettiin muutama vuosi sitten vasemmalla olevassa möhkäleessä, joka on kai vanha tehdashalli.

Kauniita rakennuksia. Kyllä riitti kuvaamista!

Kun ollaan Tanskassa, pitää tietenkin maistaa tanskalaisia voileipiä. Tämä oli juuri oikea paikka siihen, vuosiluvusta päätellen. Kolme erilaista smörrebrödiä kullekin, yhteensä siis 12 erilaista! Hyviä olivat kaikkien mielestä.

Kanava-ajelu kuuluu myös asiaan.

Upeita siltoja

 

ja oopperatalo.

Miksi kanavien varsilla ei ole kaiteita?  Huh, monikohan tänne on pudonnut.

Nuokin lapset taiteilevat ihan reunalla.

 

Kun matkustaa Kööpenhaminaan, on tietenkin käytävä katsomassa pientä merenneitoa. Ensimmäinen kuva on otettu veneestä ja koko päiväksi näytti ihailijoita riittävän tälle kuuluisalle patsaalle.

 

Pieni merenneito ja lämpövoimala. Yhdistelmä vanhaa ja uutta.

Illalla lähdimme suosittuun ravintolaan nauttimaan puutarhamummun syntymäpäiväillallista. Kiitos esikoiselle! Herkullista. Tässä vasta alkupaloja.

Kotimatkalla ihastelimme tivolin valoja.

Sunnuntaiaamu alkoi läheisen ravintolan aamiaisbrunssilla.

Wau! Aivan uusi kokemus meille vanhoille. Ja vielä enemmän ihmettelimme, kun huomasimme, että toisella sivustalla juhlittiin vanhemman nais-ihmisen syntymäpäivää lahjojen ja aamiaisen kera koko suvun voimin. Tarvitaanko tosiaankaan aina sitä täytekakkua?

Tällainen aamuherkuttelu on minulle tuttua vain laivoilta.

 

Sitten suunnistimme metrolla

kasvitieteelliseen puutarhaan.

Oli NIIN kaunista! Ulkona oli vielä talven jälkeen väritöntä, mutta sisällä oli tropiikki valtavine palmuineen ja banaanipuineen.

Sitten bussilla yli kymmenen kilometrin päähän Field´s ostoskeskukseen. Meillä oli vain käsimatkatavarat, mutta toki jotain pientä mahtui mukaan pikkuväelle.

Tanskalaiset wienerit, niitäkin maistettiin.

Oli kyllä mukava viikonloppu. Lämpimät kiitokset esikoiselle ja kihlatulle hienosti suunnitelluista päivistä ja hyvästä hoidosta. Taas tuli muistojen kirjaan monta uutta lukua ja tarinaa.

 

 

Advertisement
Kategoria(t): Matkat Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: ”Aivot narikassa”,

 1. Hilu sanoo:

  Teillä on ollut kiva viikonloppu loma, matkustelu on aina mukava vaihtelua arkeen. Hienoja kuvia olet ottanut reissusta 🙂

 2. navettapiika sanoo:

  Ihana reissu! Oli siälä eres pikkuusen kevät piremmällä ja palio nähtävää.
  Onnittelut syntymäpäivän johorosta!

 3. Mika Korpela sanoo:

  Kiitos, Riitta, hienoista postauksistasi ja avustasi aloittaessani omaa Poropolku@Wordpress.com -blogiani. Puutarha-osiossa en ole vielä päässyt pitkälle, mutta kevät ja kesä tuonevat korjausta siihenkin. Toki vaellus, luonto ja kalastus ovat keskeisiä teemoja blogissani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s