Orkidea

Aina toisinaan innostun jatkokasvattamaan orkideoita, joita nykyisin on usein ruokakaupoissakin edullisesti myynnissä. Hoito-ohjeita on monenmoisia ravinneliuoksesta tarkkoihin kasteluaikatauluihin. Niihin sitten yleensä kyllästyn ja kasvatusinto lopahtaa.

Vuosi sitten sain kuitenkin tuliaiseksi tämän pienikukkaisen orkidean. Muistelin heti, että joku oli sanonut tämän tapaisen lajikkeen olevan helppo kukittaa myöhemminkin. Ja niin oli! Ensin se kukki keittiön itäikkunalla lähes puoli vuotta tauotta. Sitten lokakuussa putosi viimeinen kukka, mutta virkeän oloinen kasvi jäi edelleen ikkunalle. Eipä kulunut montaakaan viikkoa, kun lahjani alkoi työntää ihan uutta kukkaoksaa ja ennen joulua avautuivat ensimmäiset kauniit kukat.

Nyt on huhtikuu: vielä ei ole yhtään kukista edes pudonnut pois ja uusia nuppuja tulee koko ajan.

No kuinka tarkoilla aikatauluilla olen sitten aarrettani hoivannut? Huh huh, en juuri lainkaan. Alkuviikosta yritän muistaa lorauttaa purkkiin puolisen desiä vettä. Kerran lisäsin veteen tipan orkidearavinnetta, muuten ämpäri on ollut samalla paikalla, samalla ”multa”-seoksella nyt jo vuoden.

Ihana tuliainen, kiitos Anneli!

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Orkidea

  1. Hilu sanoo:

    Komeasti kukkii kyllä 🙂 Minulla myös yksi orkidea jossa muutama kukka. Olen toivonut, että tulisi toiseen varteen myös uudet kukat, mutta ei ole näkynyt. Joskus aikanaan sain kans kukkimaan uudestaan, mutta nyt näyttää huonolta.

  2. Maatuska sanoo:

    Monesti olen katsonut orkideoita sillä silmällä, mutta en ole uskaltanut hankkia. Eihän tuo kuulosta kovin vaativalta, voisi vaikka kokeilla 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s