Kasvattaisitko lobeliaa?

Olen tykästynyt tähän taivaansiniseen lobeliaan, jonka nimi on Cambridge Blue. Sitä ei useinkaan ole taimina torilla myynnissä, siispä jos sitä haluaa, on hankitava itse siemeniä.

Joka kevät olenkin tilannut hyötykasviyhdistykseltä pari pussia. Siemenet ovat pikkiriikkisiä, mutta pilleröityinä ne kyllä pystyy kylvämään aika mukavasti. Kasvuaika on pitkä, viimeistään nyt olisi aika laitella näitä kesäkukkia alulle.

Lobelia itää valossa, joten ei tarvita muuta kuin kunnon kerros taimimultaa ja kylvö.  Viime vuosina olen pudottanut siemenet jo valmiiksi pieniin ryhmiin, etäälle toisistaan. Multa kannattaa kastella etukäteen ja jatkossakin käyttää aluksi suihkupulloa, ettei vesi paina siemeniä piiloon tai sekoita niitä paikoiltaan. Tässä laatikossa on kaksikymmentä siemenryhmää.

En siis  ole koulinut lainkaan, vaan taimet ovat saaneet rauhassa puuhistua kylvöpaikoillaan. Kun on aika istuttaa ne ulos, taitan vain kunkin tupsun irti tiiviistä multapedistään ja istutan paikoilleen. Hyvin on onnistunut näinkin – tiedä sitten, miten se oikeaoppisesti pitäisi hoitaa. Mutta nyt kosteuden tasaamiseksi muovipussi päälle ja valoon itämään!

Toivotaan, että kesällä saa jälleen ihailla näitä lemmikinsinisiä kukkaryhmiä.

Lobelia Cambridge Blue

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s