Lasikuisti muuttui taas kasvihuoneeksi

Olen kyllä iloinen, että tuli aikoinaan tehtyä lasikuisti. Se on keväisin aina taimien vallassa, vähän kuin kasvihuoneena. Vasta huhtikuun lopulla pääsen yleensä siirtämään tomaatit, kurkut sun muut kasvatukset oikeaan kasvihuoneeseen. Mutta ei haittaa, sillä tuota pääovea käyttävät vain vieraat, oma väki kulkee apukeittiön kautta.

Minulla on lähes 30 vuotta ollut sama, pistorasiaan liitettävä putkivalaisin ja siinä ajastimella toimiva  kasvivalo. Laitan sen roikkumaan kattokoukkuihin ja nostan ketjua aina kasvun mukaan. Nyt se on ihan matalimmillaan, sillä tomaattien taimet ovat vasta pieniä. Pöytänä on paksu filmivaneri, joka lepää seiniin kiinnitettyjen listojen varassa. Se on helppo panna paikoilleen ja tallettaa taas varastoon kevätkauden jälkeen.

Jatkossa kymmenen vuorokauden sääennusteessa on pelkkiä pilviä, joten hyvä, että taimet saavat edes tällaista valoa. Muutamassa päivässä näkee selvästi, kuinka ne hyötyvät kasvilampusta.

Joka kevät tuntuu kuitenkin aina yhtä uskomattomalta, että noista hentoisista varsista voisi juhannuksen maissa saada jo ensimmäiset tomaatit. Se on sitä kasvun ihmettä. Tämä kuva on viime kesältä, otettu 21.6. Aika lailla jo punastelevat, vaikka kevät olikin erikoisen kylmä. Mitähän tämä kevät tuo tullessaan?

Advertisement
Kategoria(t): Kasvihuoneessa Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Lasikuisti muuttui taas kasvihuoneeksi

 1. Sylvi Pehkonen sanoo:

  Siitä se kasvu alkaa.
  Meilläkin tomaatin taimet alulla.

 2. Hilu sanoo:

  Tuo kuisti onkin mainio paikka kasvattaa taimia. Minäkin ajattelin tänä vuonna taimia kasvatella ja osa jo kylvetty. Ongelmana on aina tila mihin asettelee kasvit kasvamaan, että tuota valoa tulee tarpeeksi.

 3. navettapiika sanoo:

  Kuisti olis nii mainio paikka, taimikasvatuksehen ja arkojen talavetuksehen. Sopiis pääoven etehen meilläki, ku kaikki kulukoo terassin kautta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s