Ihanasti rapisevat siemenpussit…

Heti kun tammikuun alkupuolella saan siemenluettelot Hyötykasviyhdistykseltä ja Korpikankaalta, laitan tilaukset menemään. Tänä vuonna kotikunnan K-raudassakin oli hyvä valikoima, joten osan hankin sieltäkin, mutta aina on kuitenkin muutama vakio, jota ei täältä saa. Esimerkiksi ihana, lemmikinsininen lobelia ”Cambridge blue”. Hyötykasviyhdistyksen luetteloista se löytyy, mutta ”Piiankieli” piti sinisenä tilata Korpikankaalta. Näin se vaan on, yhdestä paikasta en saa kaikkia itselleni tärkeitä!

Pussit ovat jo kotona odottamassa, taimimultakin hankittu. Ja maitotölkkejä keräilen parhaillaan kylvölaatikoiksi.

En viitsi enää hötkyillä erikoisuuksien perässä, riittää kun saan siemenet itselleni tutuista ja turvallisista lajeista. Karvasaineeton kasvihuonekurkku ”Femspot F1 ” on ollut luotettava, hankin nyt rinnalle ”Louisa F1” kokeeksi. Runkotomaateissa olen toistakymmentä vuotta kasvattanut aikaista ”Matinaa”, nyt jätin sen pois ja siirryin suuren ”Härän sydämen ” lisäksi pelkkään vakio-kirsikkatomaattiini, ”Gardener’s delight” -lajikkeeseen. Tämä siksi, että pienet tomaatit ovat kaikkien, pikkulastenkin, herkkua, suuret jäävät aina vähemmälle huomiolle. Jättisuurista taas saa mahtavaa tomaattisosetta, joten niitä voi muutama kasvaa muiden joukossa.

 

Vaikka pussukat rapisevatkin houkuttelevasti,  ne saavat kuitenkin odotella rauhassa. Lumi peittää tienoot, hiihtoladut kutsuvat. Eikä Lappiinkaan tarvitse tänä vuonna lähteä, kun Keuruulla voi mainiosti hiihdellä. Lunta on sen verran mukavasti, että ihan kotinurkille on isäntä voinut ladun tehdä.

Hyvää helmikuuta kaikille puutarhaystäville!

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s