Ihmettelin kesällä, kun kylvämääni papupenkkiin ei tullut minkäänlaista kasvua. Yksikään papu ei itänyt ja niin sitten kesämmällä kylvin tilalle salaattia. Syyskuussa löysin talteen panemani muovikassin pohjalta sen papusiemenpussin, joten ei ihme, että mitään ei kasvimaalla tapahtunut! Nyt täytyy olla huolellisempi, että saan ensi talveksi taas omia papuja, sillä tätä yksinkertaista lisäkettä haluan tehdä monta kertaa. Maistoin pekonipapuja ensimmäisen kerran viime syksyn ruskamatkalla, Kolin hotellin päivällisellä.
Pekonipavut
- Paketti pekonisiivuja
- pussillinen (tai vain puolet, jos ruokailijoita on vähän) pakastettuja, esikeitettyjä papuja
Pilko pekonit hyvin pieniksi ja anna muhia miedolla lämmöllä pitkän aikaa niin, että rasva sulaa pois ja lihapalat ruskistuvat. Sekoittele välillä. Kaada halutessasi liikaa rasvasulaa pois (ei viemäriin!) ja lisää jäiset pavut muutaman sentin pätkinä. Sekoittele ja jätä vielä hautumaan, että pavutkin kuumenevat.