Lampaansyöjä

Löysin edellisessä postauksessa kertomastani linkistä pienen uutisen Könttärillä  tapahtuneesta varkaudesta.  7.3.1868 ilmestyneessä Kansanlehdessä kerrotaan kotitalossamme tapahtuneen tällaistakin:

 

Moni nuorempi lukija varmaan kokee hankalaksi tuollaisen tekstin lukemisen, joten tässä sama uutinen tutummilla kirjaimilla kirjoitettuna:

”Tapahtuipa seurakunnassamme äsköttäin niinkin hupaisa tapaus jota täällä suinkaan ei ennen ole kuultu. Eräs henki-eloillaan kulkeva pohjolainen meni yöllä Könttäri nimiseen talon navettaan  ja siwalti sieltä lampaan. Sen teurastettua ja sisuskalut nawetan eteen jätettyä nakkasi ukko lampaan niskoillensa ja hiipi hiljaa mainitun talon lämpöisillä olewaan riiheen, jossa sen nyljettyä paistoi lihat ja – söi. Tämäpä konnuus ei ukolle oikein onnistunutkaan sillä talon piiat jotka aamulla noustuansa meniwät elukoita katsomaan huomasiwat kohta tämän wääryyden. Asiaa miettiessä lähdettiin ukon jälkeen, jota saatiinkin kiinni ja tuotiin wankien hoitajan tykö, jossa hän puettiin rautoihin. Tämmöinen oli nyt aluksi kaksijalkaisen suden palkka.”

Voitte uskoa, että täällä jatkuu suuri into vanhojen juttujen etsimisessä!

 

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Lampaansyöjä

  1. Sylvi Pehkonen sanoo:

    Mielenkiintoista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s