Pieniä kivoja juttuja

Nykyisin useassa reseptissä lukee, että lisätään vaniljaa jauheena. Niin sitten eräänä päivänä pyörin kaupassa edestakaisin maustehyllyn luona ja etsin vaniljaa. Tankoja, juu löytyy, tietenkin vaniljasokeria ja vanilliinisokeria, nestemäisenäkin löytyi pienessä pullossa. Ja sitten bongasin tämän:

Pieni mylly, jolla voi jauhaa vaniljatangon murusia suoraan sinne, minne tarvitaan. No ei olla vielä kokeiltu, uutuus kuitenkin itselleni.

Toinen helpotus oli tämä omenapora. Entisessä toinen pää painoi ikävästi kämmeneen, kun porasi keskustaa pois kuivattavista omenista. Nyt on, mistä pitää kiinni!

Järjestöjen joulumyyjäisistä löysin tämän, partiolaisten tekemän kolmihaarakynttilän. Eihän se käytännöllinen ole, mutta kun ajattelin, että sen paikka olisi museotalon ikkunalla, niin oli ihan pakko ostaa. Niin ihana! Wanhan ajan lisäksi tulivat mieleen Koiramäki-kirjat.

Tästä seurasi isännälle pientä puuhaa, kun teki tyyliin sopivan kynttilänjalan.

Mukaan tarttui myös luuta, jonka oli myyjäisiin tehnyt yli 80-vuotias pappa.

Lopuksi tämä, mitä varmaan vähiten tarvitsen: pieni pitsiliina. Ennestäänkin niitä on ja on, PALJON. Mummo nimittäin virkkasi aikoinaan suorastaan urakalla. Mutta minulla ei ollut yhtään neulottua. Ja tällekin tiesin heti paikan klaffipiirongin päällä:

Nyt on joulun hankinnat sitten tehty. Kun kaiken kukkuraksi ostimme isännän kanssa kaksi arpaa (jokainen arpa voitti) niin meillä on kaksi pientä pakettia itsellemme aatoksi. Jouluyllätys kummallekin!

 

Mainokset
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Pieniä kivoja juttuja

  1. Nettimartta sanoo:

    Erinomaiset ja kauniit ostokset! Mitähän saatte joululahjoiksi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s