Sauna puhtaaksi

Vanhan talon alakerran pesutilat olivat todella, todella likaiset ja pinttyneet,

sillä yhdessä vaiheessa, toissa talvena,  suihkuhuoneen lattian täyttivät jopa märät eristevillat, jotka vesivahingon vuoksi jouduttiin ennen lopullista hävitystä  sinne siirtämään. Niidenkin jäljet jäivät tiiviisti lattiaan.

Harja ja mäntysuopa eivät tuntuneet riittävän, joten päätimme tehdä, ystävien vinkkiä noudattaen, suuremman hankinnan – ostimme imuroivan höyrypesurin. Isäntä alkoi kokeilun peräseinästä ja huristeli saumoja pienellä harjalla  ja höyryllä.

Lattialla oli kätevää käyttää leveämpää suulaketta.


Ja tosiaan: jälkeä alkoi syntyä. Tämän vaakasauman toinen puoli on juuri putsattu lähes sata-asteisella höyryllä.

Pesurin mainos lupaa, että höyry puhdistaa, ilman pesuaineita, lähes kaikki bakteerit ja kyllä täällä näyttääkin nyt paljon paremmalta.

Ei tainnut olla turha ostos! Sitten vaan oman saunan kimppuun ja mitähän kaikkea tuolla laitteella pystyykään putsaamaan. Ainakin auton istuimia ajatelimme pestä ja mattojakin voi kuulemma raikastaa. Onko sinulla kokemusta?

Advertisement
Kategoria(t): Vanhan talon kunnostus Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Sauna puhtaaksi

  1. Pohjois-Pohjanmaa sanoo:

    No ohhoh! Minä olen aina jynssännyt raivokkaasti erilaisten pesuaineiden ja harjojen kanssa noita tummuvia saumoja. Voistiko mitenkää kertoa, mitä merkkiä ja mallia teidän pesuri on – tuostahan olisi ihan jäätävän iso apu normaalisti sietämättömän sitkeään urakkaan!

    • Tuo on Kärcher, niitäkin on montaa mallia. Jos käyttää vain pesutiloissa, ei tarvitse olla imuroiva, joka on aika paljon kalliimpi kuin tavallinen. Mutta se kannattaa katsoa, että vesisäiliöitä on kaksi, jolloin kone automaattisesti ottaa varasäiliöstä kuumennettavaa vettä eikä työ keskeenny!

  2. irma kiiskilä sanoo:

    Entäs tämä näkökohta, kun minun kirvesmies-mies aina sanoo ettei saa öysätä seinille vettä, ei höyrynkään muodossa. Mutta kyllä kai kosteiden tilojen seinille voi?

    • Kyllä tämä on juuri tarkoitettu kaakeleiden ja saumojen puhdistukseen. Meneehän sinne suihkuvedet muutenkin! Ja tiedän, että moni pesee laminaattilattiat ja ties mitä muuta, mutta on vain opittava laittamaan höyryn määrä ja imuteho oikeiksi. En vielä itse uskalla keittiön lattiaan kokeilla, mutta suihkutilat kyllä tulevat upeiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s